10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul general și ministrul Sănătății au discutat despre viitorul spital regional din...

Primarul general și ministrul Sănătății au discutat despre viitorul spital regional din București

Primarul general Gabriela Firea și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au decis să înceapă discuțiile pentru construirea unui spital regional în București, având în vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale în Capitală și întreaga regiune.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, cei doi oficiali au avut o întrevedere, la care a participat și directorul ASSMB Emanuel Botnariu, în care s-au discutat prioritățile actualei administrații bucureștene și ale Ministerului Sănătății, dar și modul în care cele două instituții pot colabora eficient.

"Pe 7 septembrie voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu doamna comisar european Corina Crețu, împreună cu care voi discuta și despre realizarea acestui proiect extrem de important pentru bucureșteni. Vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru finanțarea sa", a declarat primarul general al Capitalei, citat în comunicat.

"Ministerul Sănătății încurajează implicarea autorităților locale în investițiile din sistemul sanitar. Vom căuta amplasamentul viitoarei unități și vom pregăti proiectul în paralel cu pregătirea celorlalte proiecte de spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova", a afirmat, la rândul său, ministrul Sănătății.

Cei doi oficiali au apreciat că spitalul regional ar putea fi finanțat din fonduri publice locale și centrale, iar atragerea de fonduri europene suplimentare reprezintă, de asemenea, o soluție de explorat.

Cele mai citite

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...
Ultima oră
Pe aceeași temă