11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Nehoiu, condamnat la închisoare cu suspendare

Primarul din Nehoiu, condamnat la închisoare cu suspendare

Primarul suspendat al orașului Nehoiu, Florentin Lungu, aflat în prezent în arest la domiciliu, a fost condamnat în alt dosar la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, informează Mediafax.

Sentința Judecătoriei Pătârlagele nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.

Florentin Lungu a ieșit din arest preventiv în urmă cu două săptămâni, în prezent fiind în arest la domiciliu.

Lungu este cercetat într-un dosar în care este acuzat de nouă infracțiuni, el fiind, în prezent, suspendat din funcția de primar.

Primarul suspendat al oraşului Nehoiu este acuzat de conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.

Florentin Lungu a fost arestat preventiv în 10 decembrie 2014, fiind acuzat că i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, care instrumentează dosarul primarului din Nehoiu, spuneau că acesta a făcut demersuri pentru a obţine un teren cu o suprafaţă de trei hectare şi a întocmit ”în mod defectuos” documente în acest sens. Astfel, în calitate de preşedinte al Comisiei de fond funciar, primarul a semnat două procese-verbale de punere în posesie a unei persoane cu o suprafaţă de teren, deşi ştia că acestea conţineau date nereale.

Anchetatorii susţineau, totodată, că primarul Florentin Lungu i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de trei hectare, tăiere care a fost fectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii care îi aparţineau edilului.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă