19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Baia Mare, dat in judecata de subalternii sai

Primarul din Baia Mare, dat in judecata de subalternii sai

Cristian Anghel este acuzat ca refuza sa le dea angajatilor sporurile salariale care li se cuvin

 

Sindicatul functionarilor publici din Primaria municipiului Baia Mare a inregistrat la Tribunalul Maramures o cerere de actiune in instanta impotriva primarului. Angajatii Primariei Baia Mare ii reproseaza primarului Cristian Anghel ca refuza acordarea sporurilor salariale care li se cuvin.
In urma cu cateva saptamani, Consiliul Local Baia Mare a aprobat incheierea contractului colectiv de munca pentru cei 120 de salariati ai primariei, dar au existat retineri la identificarea resurselor financiare privind plata sporurilor speciale. Angajatii primariei au recunoscut ca primarul Cristian Anghel refuza in mod constant sa acorde majorari salariale si sporurile speciale, conform legii.
Consilierul local Alexandru Metes a precizat ca hotararile Consiliului Local sunt puse in aplicare de primar, inclusiv majorarile de salarii si acordarea de sporuri speciale.
Consilierul local Alexandru Metes crede ca intre angajatii primariei si primar exista o tensiune mocnita, din cauza acestui aspect financiar.  Primarul Cristian Anghel a precizat ca institutia nu detine banii necesari pentru acordarea sporurilor salariale si ca actionarea in instanta a institutiei nu va rezolva problema. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă