10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Apold - prins luand mita in ajun de Craciun

Primarul din Apold – prins luand mita in ajun de Craciun

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Mures l-au surprins in flagrant pe primarul comunei Apold, Nicolae Colceriu, primind mita. Oamenii legii l-au retinut pe edil pentru a da declaratii, dupa care l-au pus in libertate.
Actiunea s-a petrecut in ajunul Craciunului, cand, potrivit unor surse din Ministerul Public, Colceriu ar fi fost surprins in timp ce primea mita 6 milioane de lei vechi de la un om de afaceri ce ar fi castigat o licitatie organizata de Primarie. Aceleasi surse sustin ca suma care constituie mita primita de edil ar reprezenta doar cota parte aferenta sefului administratiei publice locale ce ar fi facilitat castigarea licitatiei.
Surse din anturajul lui Colceriu sustin, insa, ca nu ar fi vorba de mita si ca anchetatorii au gasit un moment foarte bun – apropierea sarbatorilor – pentru a putea marca banii luati de primar. Punerea edilului sub acuzare la finele acestui an nu surprinde prea tare, in conditiile in care disputele dintre acesta si fostul primar s-au concretizat intr-o serie de denunturi penale la PNA si in verificari declansate de Corpul de Con-trol al Prefectului la Primarie.

O parte din localnici sustin organizarea unui referendum

Totodata, peste 600 de localnici si-au dat semnatura in vederea organizarii unui referendum in comuna. Potrivit lui Colceriu, care este membru PSD, in spatele actiunii s-ar afla contracandidatul sau si adversarii politici. Din acest motiv, organizatia non-guvernamentala “LIDER”, condusa de social-democratul Cornel Briscaru, a si sarit in sprijinul actualului edil, atragandu-i atentia prefectului Ciprian Dobre in legatura cu esecul referendumului de la Vanatori.
Cu toate acestea, reprezentantul Guvernului in teritoriu a spus ca procedura in vederea organizarii referendumului continua, dar considera ca primarul ales de la Apold ar trebui sa-si dea demisia de onoare dupa flagrantul de saptamana trecuta. El a adaugat ca, in prezent, este intrunita o comisie care cerceteaza autenticitatea semnaturilor celor circa 600 de cetateni ai comunei, ce au cerut organizarea referendumului pentru schimbarea lui Colceriu.
Prefectul a mai spus ca mai sunt in jur de 20-30 de zile pana cand raportul comisiei de verificare ii va fi inaintat, urmand ca in cazul in care acestea sunt reale, sa prezinte o propunere de organizare a referendumului catre Guvern.
Potrivit scrisorii sustinuta prin semnaturile celor circa 600 de locuitori din Apold, primarul ar fi folosit banul public in scopuri personale si ar fi aratat dezinteres fata de proiectele de finantare europene. Lui Colceriu i se mai imputa faptul ca nu a tinut niciodata audiente de la alegerea sa, ca nu urmareste incasarea sumelor la buget, dar si ca nu a intocmit nici un titlu de proprietate din 2004 pana acum.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă