6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre, liber de Paști: Cred că s-a făcut dreptate!

Radu Mazăre, liber de Paști: Cred că s-a făcut dreptate!

UPDATE: ICCJ a respins recursul DNA, la decizie de cercetare în libertate a lui Radu Mazăre, acuzat de luare de mită și fals în declarații.

”Le urez un Paște fericit și celor care au crezut în mine, și celor care mi-au făcut rău. În Vinerea Mare, este dreptate. Dacă așa a vrut Dumnezeu să fiu judecat în Vinerea Marea, așa a fost vrerea lui. Cred că s-a făcut dreptate”, a declarat Mazăre, după aflarea sentinței.

Primarul Constanţei Radu Mazăre află astăzi, în Vinerea Mare, dacă va petrece Paştele acasă sau după gratii, în arest preventiv.

Primarul a avut dreptul la ultimul cuvânt în sala de judecată și le-a spus judecătoarelor că acuzațiile procurorilor sunt absurde.

”Am constatat că parchetul susține că am luat mită ca să îmi îndeplinesc atribuțiile legale. Mi se pare absurd! Acest proiect este cea mai mare realizare a mea”, a declarat Radu Mazăre la ieșirea din sala de judecată.

Un complet de la instanţa supremă judecă, vineri, contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia de cercetare în libertate a lui Radu Mazăre, în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă".

Primarul Constanţei a declarat, la intrarea în sediul instanţei supreme, că nu se poate să fie judecat pentru că a construit case pentru săraci la preţul cel mai mic şi că speră să se dacă dreptate, arătând că "Vinerea Mare este ziua victoriei împotriva păcatului şi a Satanei".

Primarul Radu Mazăre şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reţinuţi în 8 aprilie, după audieri la DNA. Aceştia au fost eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei în 9 aprilie, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Primarul Constanţei a fost acuzat iniţial de luare de mită, apoi procurorii au extins cercetările în cazul lui Mazăre şi pentru fals în declaraţii.

Potrivit DNA, Radu Mazăre nu trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit, în septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă