27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialPrimarul Caracalului, exclus din PSD

Primarul Caracalului, exclus din PSD

Conducerea organizatiei PSD Caracal a decis marti seara excluderea din partid a primarului orasului, Gheorghe Anghel, a cinci consilieri locali si a consilierului judetean Marilena Nuta, anunta Agerpres. In cadrul aceleiasi sedinte a fost retras spijinul politic deputatului PSD Florin Iordache.

Presedintele PSD Caracal, Catalin Rosculete, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, a precizat ca deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi, iar motivele excluderilor sunt: inactivitatea, declaratiile primarului Gheorghe Anghel, care l-a acuzat pe senatorul Ion Toma de instigarea romilor la violenta, si intretinerea unei stari de tensiune in organizatia de partid.

Cei cinci consilieri locali exclusi din PSD si consilierul judetean Marilena Nuta risca acum sa-si piarda mandatele din cauza excluderii din partidul pe a carui lista au fost alesi.

Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat ca nu a participat la sedinta in cadrul careia s-a luat decizia respectiva, dar ca, fiind membru al forurilor de conducere nationale ale partidului, nu poate fi exclus fara acordul acestora.

"Nu am auzit din ce motive am fost exclus, vom vedea in urmatoarele zile ce voi face, daca voi contesta sau nu decizia organizatiei PSD Caracal. Nu vreau sa trec la alt partid, deocamdata voi sta linistit", a spus Anghel, care a mentionat ca a aflat de la presa despre excludere.

Liderul PSD Olt, senatorul Ion Toma, a spus ca era de asteptat ca primarul din Caracal sa fie exclus, deoarece a facut declaratii si a formulat acuzatii inacceptabile, nefondate si impotriva partidului.    

Duminica, primarul Gheorghe Anghel a sustinut ca incidentele violente dintre romi si afaceristul Remus Radoi au fost generate de apropiatii senatorului Ion Toma, presedintele PSD Olt, care ar dori in acest mod sa discrediteze administratia locala.
Senatorul Ion Toma a negat orice interes sau implicare in conflictul respectiv.    

In noaptea de sambata spre duminica, orasul Caracal a fost scena unui scandal de amploare, cu focuri de arma, amenintari cu folosirea batelor, furcilor si sabiilor, accidente de masina, in conflict fiind implicati un afacerist local – Remus Radoi – si mai multi romi din localitate.

Tensiunile in organizatia PSD Caracal au izbucnit in iunie 2009, cand conducerea filialei judetene a partidului a decis inlocuirea de la sefia PSD Caracal a deputatului Florin Iordache, apropiat al primarului Gheorghe Anghel, cu Catalin Rosculete. Au urmat acuzatii si plangeri in justitie, care au culminat cu evacuarea din sediul PSD Caracal, inchiriat de deputatul Iordache, a noului presedinte Rosculete.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă