25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul Aradului tine cu dintii de "secretul" Kaufland

Primarul Aradului tine cu dintii de “secretul” Kaufland

Numele firmei care a castigat licitatia pentru construirea unui hipermarket pe amplasamentul stadionu-lui “ACU” din municipiul Arad este tinut secret de autoritatile locale. Primarul orasului, Gheorghe Falca, a declarat ca numele societatii va fi facut public abia dupa semnarea contractului dintre cele doua parti, cu toate ca de la organizarea licitatiei au trecut deja doua saptamani.
Totusi, surse neoficiale sustin ca firma care va construi complexul comercial va fi “Kaufland”, care s-a inscris la ambele licitatii organizate in acest sens. Prima licitatie, care trebuia sa se organizeze in luna iulie, a fost amanata deoarece conducerea clubului de fotbal “ACU” a atacat in instanta hotararea Consiliului Local privind demolarea arenei sportive.
Ulterior, conflictul dintre club si administratia locala a fost stins cu acordul ambelor parti, dupa ce Primaria a oferit sportivilor un nou teren pe care sa-si desfasoare activitatea. Astfel, a fost organizata o noua licitatie pentru desemnarea firmei care va ridica complexul comercial, pentru care trei societati au cumparat caietele de sarcini, insa doar doua au participat la licitatie.
Cu toate ca nu s-a facut public castigatorul, Gheorghe Falca a vehiculat in dese randuri numele companiei “Kaufland”. “Avem deja o oferta clara de cumparare a acestui teren de la “Kaufland”, care cel mai probabil va intra in posesia acestei suprafete contra unei sume de peste trei milioane de euro”, a spus Falca inainte de organizarea licitatiilor.
Potrivit celor afirmate de primar, tinand cont de pozitia, marimea si valoarea investitiei necesare realizarii ansamblului de constructii comerciale, valoarea acestui teren este de 100 euro pe metrul patrat, respectiv 3.190.300 euro, acesta fiind pretul de pornire la licitatie.

Cele mai citite

Momente de groază în Turcia. Un mort și 10 răniți, după ce o telecabină s-a prăbușit

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în provincia Antalya din sudul Turciei, după ce o cabină de telecabină s-a lovit...

Mai multe persoane înjunghiate într-un mall din Sydney

Sute de persoane au fost evacuate astăzi dintr-un centru comercial din capitala Australiei, Sydney, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează news.com.au.O...

Cătălin Cîrstoiu: “Bucureştiului îi trebuie centuri verzi, îi trebuie ‘plămâni’ în fiecare sector”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD PNL la Primăria Capitalei, a subliniat necesitatea creării "centurilor verzi" și a "plămânilor" în fiecare sector al Bucureștiului. El a...
Ultima oră
Pe aceeași temă