20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPrimărie: 11 civili, omorâți la Donețk, în ultimele 24 de ore

Primărie: 11 civili, omorâți la Donețk, în ultimele 24 de ore

11 civili au fost omorâți, în ultimele 24 de ore, la Donețk, informează Primăria orașului separatist prorus, conform AFP, relatează Mediafax.

La Doneţk, "11 civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore, şi opt au fost răniţi", a precizat Primăria într-un comunicat.

Confruntări intense s-au desfăşurat în cursul nopţii în districtele Petrovski (vest) şi Leninski (centru), potrivit aceleiaşi surse.

Joi s-au înregistrat confruntări în centrul oraşului Doneţk, bastion al rebelilor care avea un milion de locuitori înaintea ostilităţilor. Tiruri intense de armament greu au atins joi mai multe clădiri, inclusiv sediul Parchetului, ocupat de insurgenţi, şi o universitate.

Originea acestor tiruri nu a putut fi stabilită. Într-un raport de la sfârşitul lui iulie, ONU a acuzat separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene că folosesc "armament greu" în zonele locuite.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a anunţat la rândul său preluarea controlului asupra a trei localităţi din estul ţării: Oleksandrivka şi Bulanivske, situate la 47 de kilometri nord-est de Doneţk, şi Ciornuhin, la 65 de kilometri nord-vest de Lugansk.r

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă