20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimăria Sectorului 6 își face televiziune online. Finanţare pe 2017: 270.000 de...

Primăria Sectorului 6 își face televiziune online. Finanţare pe 2017: 270.000 de euro pentru şase luni

Primăria Sectorului 6, condusă de Gabriel Mutu (PSD), intenționează să înfiinţeze o televiziune online dedicată acestui sector. În acest scop, înainte de a fi trecut Consiliul local de sector, a fost supus dezbaterii publice, prin publicare pe site-ul instituției, un ”proiectul de hotărâre privind aprobarea derulării şi finanţării în anul 2017 a proiectului <<Televiziune online a Sectorului 6, Şcoala de televiziune>>”.

Pentru cele șase luni rămase din acest an, televiziunea, care va include şi o şcoală de profil, ar urma să fie finanțată cu 1.241.072,4 lei (peste 270.000 de euro), exclusiv din Bugetul local al sectorului 6. Proiectul înființării televiziunii online ar urma să fie derulat de Centrul Cultural European- sector 6.

Expunerea de motive a proiectului de hotărâre ne lămurește ce își propune Primăria sectorului 6 cu această televiziune online:

• Formarea prin intermediul programelor educative;

• Dezvoltarea spiritului de performanţă prin emisiuni concurs;

• Informarea cu privire la proiectele de dezvoltare;

• Divertisment;

• Informarea şi implicarea în activităţi comunitare;

• Programe culturale de calitate;

• Posibilitatea de a oferi cetăţenilor sectorului cele trei aspecte fundamentale ale unei vieţi

mai bune, informaţie, educaţie, spirit comunitar;

• Promovarea cetăţenilor Sectorului 6 ca principali protagonişti ai programelor şi formarea

de prezentatori, editori, reporteri, cameramani din rândul acestora.

”În condiţiile unei evoluţii sociale extrem de rapide şi a unei viteze de informare care se schimbă pe zi ce trece, oamenii au nevoie de surse de informare şi de sisteme de educaţie, care să-i ajute să se dezvolte, să se adapteze la societatea în schimbare şi care să le ofere un fundament pe baza căruia să îşi formeze un echilibru personal. Ne dorim realizarea unui nou
canal de informare adresat cetăţenilor din Sectorul 6. Această sursă de informare este televiziunea online a Sectorului 6", se precizează în expunerea de motive", se mai precizează în expunerea de motive.

Concurență

În prezent există un post de televiziune dedicat sectorului 6. Este vorba de postul generalist 6 TV, care a primit licența de emisie în 2011 din partea Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Postul emite în București, fiind retransmis de rețeaua RCS&RDS. La momentul lansării s-a vehiculat faptul că postul de televiziune ar fi finanțat de fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, și de către fostul PDL. Informațiile au fost însă negate de omul de afaceri Sorin Brebeanu, principalul finanțator al 6 TV, care a precizat că este un proiect privat. ”Cine vede 6 TV crede că este o legătură cu primarul Sectorului 6. Din păcate pentru toată lumea este un post pur privat (…) Luam informații de la autoritățile locale. Domnul Poteraș mi-a deschis calea pentru tot ce înseamnă autoritățile locale", a spus Brebeanu.

Silviu Sergiu
Silviu Sergiuhttp://silviu-sergiu
Studii: Licentiat al Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării (secția Jurnalism) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (promoția 2001); Master în ”Comunicare și relații publice” (specializarea ”Marketing politic”) din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București (promoția 2004); Masterand in ”Managementul instituțiilor de presă”, in cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București. Experiență profesională: Curierul național - redactor economic (aprilie 1998- octombrie 1998); Jurnalul național - redactor politic (1998- 2005); Evenimentul zilei - redactor politic (2005-2006), șef secție ”Politică internă” (2006-2008), editor coordonator (2008-2003), redactor șef-adjunct (2013- 2016); Senior editor "Romania libera" în prezent.
Cele mai citite

Boris Johnson cere statelor occidentale să ajute Ucraina: Dacă va cădea, va fi o catastrofă

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unui editorial publicat în Daily Mail, în care Boris Johnson face apel la statele occidentale să ofere Ucrainei...

Explozie a unei mașini capcană în centrul capitalei Siriei Damasc

O maşină capcană a explodat sâmbătă într-un cartier din centrul capitalei siriene Damasc, unde se află mai multe ambasade, fără a provoca victime, a...

VIDEO. Un tânăr a murit, subit, în timp ce se tatua. “Au fost 6-7 medici, au încercat să îl resusciteze”

Participanții la festivalul de tatuaje din Timișoara au trăit o tragedie uluitoare când un tânăr de 23 de ani a murit în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă