14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimaria se imprumuta pentru a-si plati datoriile

Primaria se imprumuta pentru a-si plati datoriile

ANINOASA. Reprezentantii Primariei Aninoasa (judetul Hunedoara) au contractat un credit, cu aprobarea Consiliului Local, in valoare de 30 de miliarde lei vechi (3 milioane RON), astfel incat sa isi poata achita datoriile catre terti si, totodata, sa scape de executarea silita. Valoarea creantelor se cifreaza la peste 26 de miliarde lei vechi, unele dintre acestea datand de mai bine de 3 ani.
Sumele pe care trebuie sa le achite edilii – a spus primarul orasului, Ilie Botgros – reprezinta contravaloarea unor lucrari de investitii executate si neachitate, existand datorii chiar si fata de Banca Mondiala, respectiv contributia pe care trebuia sa o achite Primaria la un program MARR. De asemenea, nici firmele care au executat lucrari de reabilitare a doua blocuri din Aninoasa nu si-au incasat banii, precum si cele care au efectuat lucrarile de reparare si modernizare ale Centrului Cultural Iscroni, atelierului-scoala Aninoasa, sau cele care au efectuat regularizari de albii.
Primarul a afirmat ca banii incasati la buget sunt insuficienti si abia ajung pentru plata salariilor sau a asistatilor sociali, astfel ca pentru terti nu mai ramas nimic. Majorarile si penalitatile de intarziere aplicate depasesc deja valoarea sumelor neachitate.
Pentru a rezolva problema, reprezentantii administratiei publice locale au decis sa contracteze un credit din banca, pentru ca oricum dobanda este mai avantajoasa decat daca se achita majorarile de intarziere ale datoriilor, iar aceasta initiativa a fost aprobata la ultima sedinta de CL.
„Aceasta a fost singura solutie agreata si de restul consilierilor, pentru a iesi din impas. Datoriile sunt foarte mari si ne obligau sa nu mai putem investi nici un leu in continuare, decat sa ne platim datoriile. Riscam sa ramanem si fara sumele din bugetul local de pe acest an, daca eram executati”, a spus primarul Ilie Botgros.

Cele mai citite

Roșul controversat primit de Bruno Fernandes a fost anulat! Portughezul e eligibil pentru următoarele partide

Decizia Federației Engleze de Fotbal de a-l suspenda pe Bruno Fernandes pentru trei meciuri a fost anulată, căpitanul lui Manchester United având acum dreptul...

ANAF va publica în octombrie „lista rușinii” pentru datornicii din trimestrul 3

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va face publică, în cursul acestei luni, lista contribuabililor care nu și-au achitat obligațiile fiscale aferente trimestrului al...

A omorât în bătaie un cioban. Suspectul principal este chiar patronul său

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Buzău, a fost reţinut de polițiști, sub acuzația că ar fi omorât în bătaie un cioban...
Ultima oră
Pe aceeași temă