19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimaria Petrosani a platit 250.000 de lei ca sa incurce circulatia

Primaria Petrosani a platit 250.000 de lei ca sa incurce circulatia

» Un sens giratoriu de 250.000 de lei, amplasat la intrarea in Petrosani, a ajuns sa incurce circulatia.

» Soferii cred ca utilitatea lui a fost anulata prin proiectarea gresita.

Banii au fost alocati, sensul giratoriu a fost construit, iar mai apoi a inceput calvarul. Nervi, claxoane si soferi nemultumiti. Asa poate fi descrisa atmosfera de la cel mai proaspat giratoriu din municipiul Petrosani. Nici vorba, conducatorii auto vor sens giratoriu, dar nu oricum.
"Eu cred ca mai mult incurca. Era util, dar e prea mare circumferinta. Daca vin doua TIR-uri, se lovesc suta la suta. Trebuia roata facuta un pic mai mica si nu e distanta suficienta. Nu stiu cum au calculat-o cei care au facut-o, dar e total gresit", spune un sofer. Un altul este de parere ca "ar fi bun ca sens, dar nu este bun ca proiectare. Este prea mare si nu e proportionat bine. De la intrare la iesire nimeni nu face sensul".
O buna parte a consilierilor locali cred ca suma alocata a fost prea mare si nici macar nu s-a facut studiul de fluidizare aprobat in Consiliul Local inca din primavara acestui an. "Am privit acel sens din toate unghiurile, mie nu mi se pare ca face atat. Sa nu mai spun ca, daca s-ar fi facut acel studiu de fluidizare, s-ar fi putut propune o solutie tehnica intalnita chiar si in Bucuresti. Sensurile giratorii se pot face chiar si prin trasarea unui cerc pe asfalt si prin amplasarea unor separatoare din plastic. Daca vine cineva cu un TIR din sus, nu se poate roti in jurul acelui sens", a declarat Ioan Unguras, consilier local.
Primarul din Petrosani spune insa ca nu s-a facut mai intai studiul, pentru ca proiectul sensului giratoriu era deja aprobat. "Adevarul este putin altfel. Este vorba despre o propunere care a fost facuta undeva in luna mai, iar noi am aprobat constructia acelui sens giratoriu inca din februarie", sustine Tiberiu Iacob-Ridzi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă