21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimaria Galati sfideaza criza economica

Primaria Galati sfideaza criza economica

» In plina criza, Primaria Galati "toaca" 750.000 euro pentru extinderea si modernizarea iluminatului ornamental.
» Alte 15.000 euro au fost alocati pentru inchirierea unui brad din tabla, in conditiile in care un brad natural de 10 metri costa 3.000 euro.

Cu prilejul "sarbatorilor Galatiului", a fost pus in functiune si iluminatul ornamental. Dupa ce anul trecut, cand criza incepuse sa isi faca resimtite efectele, Primaria Galati a investit 400.000 lei pentru inlocuirea a 40% din reteaua de iluminat ornamental, in acest an au fost alocate alte 3.144.750 lei, adica 750.000 euro, pentru extinderea si modernizarea iluminatului ornamental.
Cu siguranta ca, mai ales la vremuri de criza, cele 3 milioane isi puteau gasi o alta utilitate. Dar nu e singura risipa. Primaria plateste 64.236 lei, adica 15.000 euro, pentru inchirierea unui brad de la firma Artelectro Constanta, singurul participant la licitatie. Anul trecut, chiria bradului inchiriat de la aceeasi firma si instalat in Parcul Closca a costat primaria 17.000 euro.  Este un "brad" de 15 metri, din structuri metalice, fibra de sticla si cetina artificiala, cu 400 becuri cu LCD tip flash si 150 globuri. Un brad de 10 metri, importat din Danemarca de o firma din Brasov, este vandut (nu inchiriat), pentru suma de 3.000 euro.

In cartierele orasului vor aparea si opt brazi, care au fost cumparati "la pachet" cu 450 de tei, pe care salariatii de la Administratia Domeniului Public trebuie sa ii planteze foarte repede, pana pe 15-20 decembrie, pentru ca puietii sa nu fie afectati de scaderea temperaturilor. Cei 450 de tei vor fi plantati pentru completari pe strada Domneasca, cel mai lung bulevard cu tei din Europa, dar si pentru plantari in Parcul de la Pastila, pe faleza Dunarii si in cartierul "Cantemir".

In centrul orasului
Anul acesta, primaria a hotarat ca centrul manifestarilor dedicate Sarbatorilor de Iarna sa fie mutat din Parcul Closca pe esplanada din fata Casei de Cultura a Sindicatelor. Acolo va fi mutat bradul de 15.000 euro, ale carui luminite vor fi aprinse pe 7 decembrie, imediat dupa ce se vor termina alegerile prezidentiale. Pe aceeasi esplanada va fi dechis din acest an un patinoar in aer liber, cu dimensiunile de 30/30 metri, pentru cei care vor sa se distreze pe patine. Cei care vor sa faca patinaj au la dispozitie patinoarul acoperit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă