19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimaria din Roma interzice prezenta spalatorilor de parbrize in intersectii

Primaria din Roma interzice prezenta spalatorilor de parbrize in intersectii

Primaria din Roma a interzis prezenta spalatorilor de parbrize si a vanzatorilor ambulanti in intersectiile capitalei, respingand astfel activitati efectuate mai ales de imigrantii ilegali, relateaza AFP, citata de Newsin.

De la 1 noiembrie, 25 de patrule ale politiei inspecteaza intersectiile cele mai aglomerate, iar cei care incalca ordinul risca o amenda de 100 de euro. In plus, politia le controleaza actele si le confisca obiectele "delictului" – perie, produse de curatat, etc.

"Vedem cate un spalator de parbrize la fiecare colt de strada si cetatenii se plang de comportamentul lor, de multe ori insistent, chiar agresiv", a explicat purtatorul de cuvant al primarului Giannio Alemanno.

Presedintele Verzilor, Angelo Bonelli, a calificat aceasta ordonanta drept "ipocrita". "Primaria Romei este in razboi cu saracii, in loc sa se ocupe de saracie", a declarat el, precizand ca "se risca marginalizarea lor si incitarea la comportamente infractionale".

"Este o munca umilitoare. Oamenii te insulta, iti spun sa pleci. Insa eu spal parbrize pentru ca am nevoie de bani pentru a supravietui", spune Imam, originar din Bangladesh. Un compatriot, Babloo, povesteste ca, in urma cu cativa ani, aceasta activitate ii aducea 40 de euro pe zi. "Acum, castig mai putin de jumatate", explica el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă