16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPrimăria din Doneţk a anunțat întreruperea alimentării cu apă, începând de duminică...

Primăria din Doneţk a anunțat întreruperea alimentării cu apă, începând de duminică seara

Alimentarea cu apă va fi întreruptă la Doneţk începând de duminică seara, ”în întregime”, a anunțat Primăria din Doneţk, un bastion al separatiştilor din estul Ucrainei, care i-a îndemnat pe locuitori să îşi constituie de urgenţă rezerve de apă, informează Mediafax.

Citește și: Încă un avion doborât de separatişti în regiunea Lugansk

"Aprovizionarea cu apă va înceta în întregime după ora (locală) 21.00 (21.00, ora României)", a anunţat Primăria într-un comunicat.

Această măsură este explicată prin faptul că o linie electrică ce alimentează principala uzină de tratare a apei a fost avariată.

Citește si: Primărie: 11 civili, omorâți la Donețk, în ultimele 24 de ore

"Este imposibil să evaluăm imediat amploarea pagubelor şi să prevedem durata lucrărilor de reparaţie, din cauza luptelor", subliniază primăria.

Doneţk- o capitală regională şi un bastion al separatiştilor proruşi -, un oraş care număra aproximativ un milion de locuitori înainte de ostilităţi, este scena unor confruntări armate tot mai intense între insurgenţi proruşi şi forţele ucrainene, care au înaintat în ultimele zile în mai multe cartiere, până către centrul oraşului.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă