8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialPrimaria Capitalei demoleaza constructii ilegale din Parcul Herastrau

Primaria Capitalei demoleaza constructii ilegale din Parcul Herastrau

Inspectori ai Primariei Capitalei si angajati ai Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) au inceput, luni dimineata, desfiintarea unor constructii ilegale de pe o suprafata de 1.900 metri patrati din Parcul Herastrau, anunta Mediafax.

Din cei 1.900 de metri patrati, pe 500 de metri patrati se afla constructii cu functiunea de alimentatie publica amplasate spre Lacul Herastrau, iar pe alti 400 este un magazin pentru vanzarea obiectelor cu specific electric, amplasat spre Soseaua Nordului nr. 7-9.

Pe alti 400 de metri patrati se afla un teren de fotbal, iar restul de 600 de metri patrati sunt ocupati cu alei betonate si terase.

Spatiile apartin societatii Orhideea Contur SA, al carei administrator este Florea Pelmus.

Autoritatile municipale precizeaza ca societatea a primit o prima notificare in 2006, prin care i se cerea desfiintarea constructiilor amplasate ilegal si refacerea spatiului verde.

Desi dupa notificare societatea a fost amendata de Directia Inspectiei din Primaria Capitalei, constructiile nu au fost desfiintate.

Dupa desfiintarea constructiilor ilegale, municipalitatea va reface spatiul verde. Inspectorii Primariei Capitalei si angajatii ALPAB sunt insotiti la actiune de jandarmi si politisti.

Cele mai citite

Spania se laudă cu scăderea numărului de șomeri

Numărul șomerilor în Spania a înregistrat o scădere surprinzătoare în luna trecută, atingând cel mai redus nivel înregistrat într-o lună februarie începând din 2008,...

Franța, prima țară din lume care înscrie dreptul la avort în Constituție

Franţa a devenit luni prima ţară din lume care a înscris explicit în Constituţia sa dreptul la întreruperea voluntară a sarcinii, spre marea nemulţumire...
00:00:36

Parlamentarii francezi aplaudă când votul pentru dreptul la avort trece

Franța a consacrat luni (4 martie) dreptul la avort în constituția sa, o premieră în lume, salutată de grupările pentru drepturile femeilor ca fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă