19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimaria Bistrita ramane raiul angajatilor

Primaria Bistrita ramane raiul angajatilor

» Primarul Vasile Moldovan recunoaste ca primele salariale sunt mai sigure decat sanctiunile aplicate functionarilor incompetenti
Primarul Vasile Moldovan a declarat ieri ca a solicitat un raport cu veniturile pe care functionarii din subordine le-au incasat de la inceputul anului de la Primaria Bistrita.

"Am cerut ca zilele urmatoare sa mi se faca un raport cu veniturile functionarilor publici angajati la Primarie, in special in ce priveste sefii de servicii, birouri si directorii. Nu mi se pare ca iau prea multi bani dar au si sporuri de conducere. Vreau sa stiu pur si simplu cat castiga fiecare, sa am o oglinda a veniturilor angajatilor. Urmeaza evaluarile anuale si vreau sa stiu fiecare cat castiga", a declarat Moldovan, care a spus ca in general este multumit de munca angajatilor din subordine, insa nu in totalitate si nu in toate sectoarele. Declaratia a venit cu putin timp inainte de acordarea primei de Craciun, echivalenta cu un salariu de incadrare si pe care toti cei circa 900 de angajati ai municipalitatii o vor primi in aceasta luna.
 Nu vor trece nici 30 de zile pana cand aceiasi functionari vor primi si cel de-al treisprezecelea salariu, asa ca este posibil ca unii dintre lucratorii din primarie sa duca, in decurs de 30-40 de zile, mai bine de 100 de milioane de lei vechi acasa. Pentru a raporta munca depusa de acestia la veniturile incasate, se poate aminti faptul ca circa 37 de familii de bistriteni ii asteapta inca in frig pe angajatii Serviciului de Termoficare din subordinea Primariei Bistrita sa le monteze centralele termice donate de Consiliul Local.
In mai bine de o luna, angajatii serviciului au reusit sa monteze doar 32 din cele 69 de centrale donate gratuit fostilor abonati de la falimentara "Proditerm".
"Daca esti patron la o firma poti sanctiona a doua zi orice abatere. La functionarii publici trebuie sa analizeze o comisie desemnata prin dispozitie, dupa aceea e o comisie la nivelul administratiei locale care analizeaza felul in care un functionar si-a indeplinit sarcinile si toate sesizarile care sunt. Dureaza 2-3 luni de zile si pana atunci sanctiunea isi pierde efectul", a explicat Moldovan.


Bogati

Solicitarea primarului privind raportul cu veniturile nu este intamplatoare. Conform centralizatorului cu situatia realizarilor personalului de conducere din cadrul Primariei Bistrita, secretarul Primariei Bistrita, Floare Gaftone, a avut in 2006 venituri nete ce au depasit indemnizatia de conducere a presedintelui Romaniei Traian Basescu si de trei ori mai mari decat primarul municipiului Vasile Moldovan. Desi s-a revoltat si atunci, primarul Vasile Moldovan aproba luna de luna veniturile suplimentare pe care le incaseaza angajatii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă