21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimari din Buzău, Giurgiu şi Vâlcea, acuzaţi de ABUZ în SERVICIU, după...

Primari din Buzău, Giurgiu şi Vâlcea, acuzaţi de ABUZ în SERVICIU, după ce au făcut afaceri cu FAMILIA

Trei primari din judeţele Buzău, Giurgiu şi Vâlcea au fost  acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice şi că s-au aflat în conflict de interese, arată un comunicat al Agenţia Naţionale de Integritate (ANI).

Citeşte şi Vicepreşedintele CJ Covasna: Voi contesta în instanţă decizia ANI privind incompatibilitatea

Primarul comunei Năeni, Buzău, Marian Apostol, edilul comunei Floreşti-Stoeneşti, Giurgiu, Constantin Dumitru, şi cel al comunei Sălătrucel, Vâlcea, Dumitru Drăghici au fost găsiţi incompatibili de ANI, după ce au acordat contracte din bani publici unor rude apropiate.

Marian Apostol a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în timpul exercitării mandatului de primar al comunei Năeni, Jud. Buzău, a avizat plata a trei facturi emise de către societatea în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat unic şi soţia sa funcţia de administrator, în sumă totală de 3.532,03 lei.

Citeşte şi Primarul municipiului Buzău, găsit incompatibil de către ANI

Constantin Dumitru a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Primar al Comunei Floreşti – Stoeneşti, Jud. Giurgiu, având un interes personal de natură patrimonială, a încheiat cu societatea în cadrul căreia fratele acestuia deţine funcţia de administrator contracte în valoare totală de 78.849,52 lei. În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Dumitru Drăghici a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală, întrucât, în calitate de primar al comunei Sălătrucel, Jud. Vâlcea, a semnat un contract de arendare, încheiat între Primăria Sălătrucel şi Asociaţia locală a crescătorilor de bovine, ovine, porcine şi albine Sălătrucel (asociaţie în cadrul căreia acesta deţinea funcţia de preşedinte), în baza căruia Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Vâlcea a acordat asociaţiei, în perioada 2010 – 2012, subvenţii în cuantum de 1.314.467,93 lei.

Şi în acest caz, ANI a sesizat Parchetul în vederea cercetării lui Dumitru Drăghici pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice asimilate infracţiunilor de corupţie

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă