21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPrima repetitie oficiala inainte de concurs

Prima repetitie oficiala inainte de concurs

Rod Laver Arena din Melbourne (Australia), unde de maine se vor desfasura intrecerile din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastica, a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute primele antrenamente oficiale pe podiumul de concurs. Considerate drept ultime repetitii inainte de calificari, atat pentru sportivi, cat si pentru organizatori, antrenamentele au respectat tipicul in care se va evolua in competitia mondiala. Potrivit programului de concurs, gimnastii au intrat impartiti in trei subdiviziuni, vedetele intrecerilor evoluand spre final. „Repetitia a mers bine. Am inceput sa ne obisnuim cu fusul orar si n-au fost probleme”, a spus Marian Dragulescu, unul dintre principalii nostri favoriti la o medalie mondiala la sarituri si sol. „Nu prea am urmarit executiile viitorilor nostri adversari pentru ca suntem concentrati in primul rand sa ne iasa noua treaba.” Daca solul din sala de antrenamente era tare si incomod, Marian Dragulescu a precizat ca in sala de concurs acesta este normal si nu i-a creat nici un fel de probleme.

La cumparaturi prin Melbourne

Atmosfera din aceste zile din cadrul lotului feminin de gimnastica este mult diferita de cea din anii trecuti. Daca pe vremea antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang sportivele vedeau din autobuz orasele unde concurau, de asta data situatia s-a schimbat. Catalina Ponor si Florica Leonida, insotite de antrenorii Matei Stanei si Eliza Stoica, au vizitat in week-end spectaculosul oras australian, relaxandu-se la cumparaturi. Chiar daca acuza inca dureri de spate, Catalina Ponor va intra si in competitia de la sol.

Belu si Bitang, la negocieri in China

Plecarea fostilor tehnicieni ai lotului olimpic feminin de gimnastica al Romaniei, Octavian Belu si Mariana Bitang, cu contracte in strainatate este iminenta. Cele mai importante oferte vin din Qatar, Statele Unite ale Americii si China, dar cei doi tehnicieni sunt tentati sa accepte propunerea asiaticilor de a superviza pregatirea lotului lor reprezentativ. In conditiile in care revenirea la carma nationalei Romaniei este exclusa, Octavian Belu si Mariana Bitang vor pleca la negocieri in China la inceputul lunii ianuarie. Pana atunci, cei doi si-au propus sa se relaxeze. In ciuda faptului ca maine vor incepe Campionatele Mondiale de gimnastica, Belu si Bitang nu vor urmari competitia, ci vor pleca in vacanta la Milano.

Cele mai citite

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă