25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialPrim-ministrul croat: Vom continua să-i transportăm pe migranți la frontiera ungară, în...

Prim-ministrul croat: Vom continua să-i transportăm pe migranți la frontiera ungară, în ciuda lipsei unui acord cu Budapesta

Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera cu Ungaria, chiar dacă nu există un acord în acest sens, a declarat sâmbătă presei prim-ministrul croat Zoran Milanovic, relatează AFP, citată de Agerpres. 

“Nu există un acord cu Ungaria. Într-un fel i-am forțat să-i accepte pe refugiați, trimițându-i (la frontieră — n.r.) și vom continua să o facem”, a spus prim-ministrul, care a vizitat un centru de primire a migranților de la Beli Manastir care era aproape gol în cursul dimineții, potrivit jurnaliștilor. 

Citeşte şi: Gardul de sârmă ghimpată care separă Ungaria de Croația, finalizat

Zoran Milanovic a afirmat că “problema gravă” este în Turcia și în Grecia de unde migranții se îndreaptă spre Europa occidentală prin Balcani. 

“Asta durează de ceva timp. Este tema pe care o voi aborda în Consiliul European și voi cere să începem în sfârșit să vorbim despre această situație”, a adăugat el. 

Citeşte şi: Cum se transformă Europa într-o fortăreaţă în faţa refugiaţilor

Șeful guvernului croat a precizat că “potrivit estimărilor, între 75% și 80% dintre migranți intră prin insulele grecești. Este vorba despre oameni ale căror vieți nu sunt în pericol”. 

“Ei sunt transportați de călăuze cu bărci pneumatice. Este o călătorie care este foarte scurtă și care poate fi împiedicată, dar Grecia nu o face în mod deliberat”, a spus el. “Croația nu va deveni centrul de refugiați al Europei”, a dat asigurări Zoran Milanovic. 

Cele mai citite

Douăsprezece răniți în urma unor turbulențe la un zbor Qatar Airways

Douăsprezece persoane care călătoreau la bordul unui zbor Qatar Airways de la Doha către Irlanda au fost rănite în timpul unor turbulențe, a anunțat...

Declarațiile lui Gică Hagi, la finalul meciului de adio al „Generației de Aur”

După meciul de retragere al „Generaţiei de Aur”, Gheorghe Hagi a declarat că el şi colegii săi au jucat în această partidă numai pentru...

Proiectul care vizează protejarea cotei unice de impozitare pentru următorii 10 ani, votat în Senat

O propunere legislativă, iniţiată de liberali, care vizează protejarea şi păstrarea cotei unice de impozitare în România pentru următorii zece ani, ajunge mâine pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă