3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSpecialPrim-ministrul croat: Vom continua să-i transportăm pe migranți la frontiera ungară, în...

Prim-ministrul croat: Vom continua să-i transportăm pe migranți la frontiera ungară, în ciuda lipsei unui acord cu Budapesta

Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera cu Ungaria, chiar dacă nu există un acord în acest sens, a declarat sâmbătă presei prim-ministrul croat Zoran Milanovic, relatează AFP, citată de Agerpres. 

„Nu există un acord cu Ungaria. Într-un fel i-am forțat să-i accepte pe refugiați, trimițându-i (la frontieră — n.r.) și vom continua să o facem”, a spus prim-ministrul, care a vizitat un centru de primire a migranților de la Beli Manastir care era aproape gol în cursul dimineții, potrivit jurnaliștilor. 

Citeşte şi: Gardul de sârmă ghimpată care separă Ungaria de Croația, finalizat

Zoran Milanovic a afirmat că „problema gravă” este în Turcia și în Grecia de unde migranții se îndreaptă spre Europa occidentală prin Balcani. 

„Asta durează de ceva timp. Este tema pe care o voi aborda în Consiliul European și voi cere să începem în sfârșit să vorbim despre această situație”, a adăugat el. 

Citeşte şi: Cum se transformă Europa într-o fortăreaţă în faţa refugiaţilor

Șeful guvernului croat a precizat că „potrivit estimărilor, între 75% și 80% dintre migranți intră prin insulele grecești. Este vorba despre oameni ale căror vieți nu sunt în pericol”. 

„Ei sunt transportați de călăuze cu bărci pneumatice. Este o călătorie care este foarte scurtă și care poate fi împiedicată, dar Grecia nu o face în mod deliberat”, a spus el. „Croația nu va deveni centrul de refugiați al Europei”, a dat asigurări Zoran Milanovic. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă