6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialPrigoană:Voi arăta preşedintelui că Oprescu nu e imbatabil;despre mandatul lui Oprescu,numai de...

Prigoană:Voi arăta preşedintelui că Oprescu nu e imbatabil;despre mandatul lui Oprescu,numai de bine

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat, miercuri, că îi va demonstra preşedintelui Traian Băsescu faptul că actual edil, Sorin Oprescu, nu este imposibil de bătut în alegeri, însă, despre mandatul lui Oprescu, a precizat că are de spus “numai de bine”, potrivit Mediafax.

Întrebat de jurnalişti despre afirmaţia şefului statului că Oprescu este un candidat “greu de bătut”, Prigoană a răspuns: “Da, aşa a zis, la un post de televiziune. Dar, mă rog, eu am să îi demonstrez că e greu de bătut, dar nu imposibil. Varianta cu imposibilul nu a spus-o, deci există o şansă. Nu să îl bat, că nu e vorba de o partidă de box. Probabil ce o să transmit eu bucureştenilor, background-ul meu de până acum, o să fie convingător. Şi lupta mea va fi cu mine, nu cu domnul Oprescu”.

De asemenea, întrebat dacă are ceva de comentat despre mandatul lui Oprescu, principalul său adversar din campanie, Prigoană a spus că nu poate vorbi decât “de bine”.

“Numai de bine. Păi, a terminat stadionul (Naţional Arena – n.r.), a terminat podul (Basarabi – n.r.), adică a avut şi dânsul activitate. Nu poate fi negată activitatea niciunui primar care a fost în funcţie”, a spus Prigoană.

Totodată, el a arătat că o să le demonstreze bucureştenilor că va face curăţenie şi în administraţia locală.

“Eu am făcut curăţenie 18 ani şi o să fac curăţenie şi în administraţia publică. Curăţenia nu înseamnă numai mătură pe stradă, înseamnă şi în interiorul administraţiei, şi peste tot. Totul trebuie să fie bec, pentru că toate oraşele din Europa arată perfect, cu excepţia Bucureştiului. Bugetele la venituri sunt cam similare, nu e mare diferenţă între ele, diferit e managementul administraţiei”, a afirmat candidatul PDL.

Prigoană a vorbit şi despre programul său de salvare şi reconstrucţie a edificiilor istorice care au fost demolate.

“Vreau să reconstruim anumite edificii de importanţă naţională, să facem replică după respectivele construcţii, unde există posibilitate. Şi cetăţeni care vor să îşi construiască case care să fie identice cu cele demolate, care au fost ale unor demnitari ai statului şi aşa mai departe, vor avea scutiri de impozite şi taxe pe clădirea respectivă. Încet-încet, bucată cu bucată, o să avem aşa un Bucureşti excepţional. Aşa au făcut şi olandezii, cu Amsterdamul. Nu tot ce vedeţi acolo sunt vechi, jumătate sunt fake-uri, dar nu scrie pe ele că, nu au o etichetă să scrie”, a mai afirmat el.

Preşedintele Traian Băsescu declara, la mijlocul lunii martie, la emisiunea “După 20 de ani” de la PRO TV, că în acest mopment primarul Capitalei, Sorin Oprescu, “este foarte greu de bătut” în alegeri, el adăugând însă că, indiferent de acest lucru, “în politică trebuie să ai candidaţi”.

Întrebat dacă PDL are un candidat care să îl poată învinge pe Sorin Oprescu, preşedintele a spus: “Nu. Eu cred că în momentul de faţă Sorin Oprescu e foarte greu de bătut”. Şeful statului a adăugat însă că, indiferent de această situaţie, trebuie propuşi candidaţi. “Trebuie să joci că asta e politica. În politică, trebuie să ai candidaţi”, a spus el.

Potrivit unor surse citate marţi de Hotnews, preşedintele Traian Băsescu a participat, luni noaptea, în Modrogan, la o discuţie cu liderii PDL şi l-a ironizat pe Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, întrebându-l “Ai negociat toată primăria cu Oprescu sau au rămas bucăţi nenegociate?”.

În replică, Silviu Prigoană a negat “categoric” că ar fi existat o întâlnire între el şi şeful statului luni noaptea, parlamentarul afirmând marţi, într-un comunicat, că informaţiile apărute în acest sens “sunt simple intoxicări şi dezinformări servite mass-media”.

“Informaţiile apărute în presă privind o întâlnire pe care aş fi avut-o la sediul PDL Bucureşti cu preşedintele Traian Băsescu sunt simple intoxicări şi dezinformări servite mass-media de către cei care se tem că peste două luni voi deveni Primar General al Municipiului Bucureşti. Sunt jocuri politice murdare, în plasa cărora, din păcate, a căzut o parte a presei. Neg categoric că ar fi existat o întâlnire între mine şi preşedintele României ieri seară sau în ultimele săptămâni. Pentru cei care sunt interesaţi de intersectările pe care le au doi cetăţeni liberi, fie ei şeful statului şi candidatul PDL Bucureşti la Primăria Generală, fac precizarea că ultima dată când l-am văzut pe Traian Băsescu a fost la discursul ţinut în Parlament în urmă cu aproape 4 săptămâni, pe data de 7 martie”, a susţinut marţi Prigoană.

Totuşi, surse din PDL au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu i-ar fi reproşat candidatului PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, luni noaptea, în Modrogan, o “înţelegere” cu actualul primar general, Sorin Oprescu, în privinţa alegerilor locale. Conform surselor citate, concret, şeful statului i-ar fi reproşat lui Prigoană faptul că firmele familiei sale au contracte cu Primăria şi că Silviu Prigoană ar fi avut chiar şi o întâlnire cu Sorin Oprescu.

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă