7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialPrigoană: După ce devin primar, în şase luni rezolv problema câinilor fără...

Prigoană: După ce devin primar, în şase luni rezolv problema câinilor fără stăpân

Silviu Prigoană, candidatul PDL pentru Primăria Capitalei, a declarat că după ce va deveni primar va rezolva în şase luni problema câinilor fără stăpân din Bucureşti, prin sterilizare, urmată de adopţie parţială sau cazare în adăposturi, potrivit Mediafax.

“În şase luni, în şase luni sunt adunaţi toţi câinii. Prin adunare, sterilizare, zonă de tranzit şi unele cazuri de adopţie. Şi acolo trebuie să lucrăm şi la cine adoptă câinele, pentru că trebuie să fie responsabil, dacă îl adoptă ca să îi dea drumul pe stradă va avea probleme, intră sub incidenţa legii”, a afirmat Prigoană, care a vizitat, miercuri, împreună cu primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, de Ziua Internaţională a Animalul fără Stăpân, un adăpost unde câinii sunt aduşi spre sterilizare de către veterinarii fundaţiei Vier Pfoten.

Prigoană a adăugat că intenţionează să aplice metoda acordării unei recompense către fiecare cetăţean care aduce spre predare un câine fără stăpân. “Adunarea o să o facem cum am propus eu, ca la Târgu Mureş. Cinci lei de căţel şi va fi o coadă până în centru, cu căţeii la coadă la vândut (…) Aşa s-a rezolvat la Târgu Mureş, e un oraş în care nu există câini fără stăpân”, a spus el. Primarul Poteraş l-a completat, arătând că în Capitală recompensa ar trebui să fie de 10 lei, pentru că Bucureştiul e un oraş “mai scump”.

Întrebat unde vor fi cazaţi zecile de mii de câini care vor fi adunaţi, Prigoană a arătat că există “zeci de hectare” pe lângă Bucureşti care aparţin primăriilor de sectoare şi “trebuie puse în valoare”.

De asemenea, candidatul PDL a arătat că ONG-urile specializate în protecţia animalelor susţin acest program pe care îl propune el. “Iar când un primar de sector sau un ONG refuză să intre în programul primarului general, veţi afla repede. Nu e normal să nu dorim să fie protejaţi şi câinii”, a spus Prigoană. El a arătat că programul său este mai “uman”, deoarece, deşi circa 10.000 de oameni sunt muşcaţi anual de câini în Bucureşti, există şi cel puţin 5.000 de câini călcaţi de maşini şi omorâţi, iar lăsarea pe stradă după sterilizare nu rezolvă problema.

Prigoană a ţinut să asiste şi la o sterilizare a unui câine fără stăpân operată de veterinarii Vier Pfoten, explicând că a mai asistat şi la operaţii umane şi are înclinaţie spre acest domeniu deoarece mama sa, fostă asistentă, a dorit ca el să devină medic.

Totodată, primarul Poteraş a arătat că de la începutul parteneriatului Primăriei Sectorului 6 cu ONG-ul respectiv au fost efectuate peste 1.000 de sterilizări, iar în prezent se lucrează, în zona gropii de gunoi de lângă CET Vest, la amenajarea unui adăpost de tranzit cu capacitate de găzduire pentru 500 de patrupede.

Cele mai citite

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...
Ultima oră
Pe aceeași temă