22.4 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialPrevenirea accidentelor pe strazile orasului

Prevenirea accidentelor pe strazile orasului

Politia Judeteana Constanta desfasoara in aceasta perioada actiuni tematice pentru prevenirea accidentelor rutiere, adresate in special pietonilor si motociclistilor.
Au fost constituite grupuri de lucru formate din lucratorii de la sectiile de politie rutiera, prevenirea criminalitatii si ordine publica ce monitorizeaza zilnic situatia existenta si stabilesc masuri care sa eficientizeze actiunile de prevenire si combatere a evenimentelor rutiere.
In luna septembrie, motociclistii sunt trasi pe dreapta si pietonii opriti, dar nu pentru a fi amendati, ci pentru a purta discutii cu politistii in legatura cu modul de a traversa sau viteza cu care sa circule pentru a evita un posibil pericol. Actiunile tematice de acest fel au un caracter preventiv si constituie o modalitate de atragere a atentiei participantilor la trafic cu privire la pericolele la care se expun si ii expun si pe ceilalti.
Obiectivele urmarite de proiect sunt reducerea numarului persoanelor decedate in accidente rutiere si reducerea numarului de raniti.
Actiunea care se desfasoara in aceasta luna in Constanta face parte din programul national "STOP accidentelor! Viata are prioritate", care vizeaza constientizarea importantei respectarii prevederilor legale.

Cele mai citite

Lecția Abaroa sau despre cum s-a înfrânt prima luptă anticorupție din lume

Povestea luptei împotriva corupției trebuie să aibă un început. Simțind cleștele “intifadei democratice” pe pielea românilor, în urmă cu mai mulți ani, aveam să-l...

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă