31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialPretul unui film vizionat legal pe net porneste acum de la 5...

Pretul unui film vizionat legal pe net porneste acum de la 5 lei

» Sperantele internautilor cinefili din Romania ca vor ajunge si ei sa beneficieze de servicii de vizionare a filmelor online ca "in Vest" par a avea din ce in ce mai multe sanse de a se materializa.

Cel mai recent concurent intrat pe acest foarte nou segment online este MediaPro Interactive, care a lansat, la sfarsitul lunii decembrie, versiunea beta a site-ului Muvix.ro – un serviciu de vizionare a filmelor online contra cost, in deplina legalitate. Cu doar trei luni inainte, Filmbox.ro se lansase ca primul serviciu prin care s-a spart gheata in materie de vizionare legala in Romania a filmelor prin internet. Filmele sunt protejate prin tehnologia DRM (Digital Rights Management), tehnologie ce permite accesul la  filmul numai persoanelor care detin licenta de vizionare.

Plata cu card sau prin SMS
Ambele servicii sunt construite pe structura "video on demand" (vizionare la cerere), cu plata electronica, cu card, prin Gecad ePayment (platile fiind procesate in 3-4 minute). In cazul Muvix, cinefilii care si-au creat un cont de utilizator pot alege sa plateasca si prin SMS, din retelele mobile Orange si Vodafone. In acest caz, valoarea unui SMS este fixa, de 10 euro (cu TVA inclusa), si aceasta va reprezenta creditele disponibile in contul utilizatorului din care va consuma de fiecare data cand doreste sa plateasca un film. Creditul poate fi folosit oricand, intrucat nu expira, insa trebuie consumat pe site deoarece nu se poate returna. Fiecare film poate fi vizionat de cate ori se doreste intr-un interval de timp de 24 de ore din momentul pornirii pentru prima data a filmului.
In cazul Filmbox.ro, filmul poate fi vizionat in timp de trei zile de la efectuarea platii.

Rezolutie High Definition

Filmele de pe Muvix.ro pot fi vizionate, la o calitate de 1.200 Kbps, numai folosind programul Microsoft Silverlight 2.0 (care poate fi descarcat de pe site pentru a fi instalat pe computer) sau o versiune mai recenta a acestuia. Calitatea conexiunii influenteaza calitatea la care va fi vazut filmul si poate fi testata din pagina de cont a fiecaruia.
Filmbox permite vizionarea la rezolutii Standard Definition (SD) sau High Definition (HD), filmele avand extensia .wmv si putand fi vizionate numai pe platforme Windows (2000/XP/ 2003/Vista) si numai cu ajutorul Windows Media Player (versiunile 9-11).
Cei interesati gasesc pe site-uri instructiuni pentru a putea conecta calculatorul sau laptopul la televizor, in functie de tipul de aparatura pe care il detin.

Multe filme noi
Preturile unei vizionari variaza, in cazul ambelor servicii.
La Muvix acesta porneste de la suma de 1,19 euro (circa 5 lei) – de exemplu "Ce e mai bun in viata", o tragicomedie cu Madonna, cel mai scump film din portofoliu fiind, in momentul de fata, taxat cu 2,97 euro ("Playboy de L.A.", productie 2009). In cazul Filmbox, cel mai ieftin film (ex. "Vince", un film politist din 2008) este taxat cu 6,99 lei, iar cel mai scump cu 19,99 lei (acelasi "Playboy").
Ambele servicii se pot lauda deocamdata, chiar daca sunt inca in varianta beta, cu peste 30 de filme de buna calitate fiecare, productii romanesti si straine, filme de referinta cu regizori si actori celebri, productii care s-au bucurat de nominalizari sau premii in cadrul festivalurilor de profil. Sunt 31 de filme la Muvix si 38 la Filmbox, fata de numai 13 in momentul lansarii acestui site pe piata, portofoliile urmand sa creasca constant, inclusiv cu filme sugerate de utilizatori.

Cele mai citite

Scandal de proporศ›ii dupฤƒ ce s-au aflat salarile de Manchester United! Casemiro, ศ›inta fanilor

Salariile jucฤƒtorilor de la Manchester United: Casemiro ศ™i Bruno Fernandes, cei mai bine plฤƒtiศ›i. Fanii lui Manchester United au fost uimiศ›i sฤƒ descopere salariile jucฤƒtorilor...

รŽnaintea meciului cu Romรขnia, Federaศ›ia de Fotbal din Kosovo cere ca FRF sฤƒ fie sancศ›ionatฤƒ

Naศ›ionala Romรขniei debuteazฤƒ vineri seara, la Priศ™tina, รฎn Nations League, รฎnsฤƒ problemele au apฤƒrut รฎnainte de fluierul de start al duelului cu Kosovo. Federaศ›ia...

Aproape 20.000 locuri de muncฤƒ รฎn sectorul public, scose pe piaศ›ฤƒ de la รฎnceputul anului

รŽn primele ศ™apte luni ale acestui an, piaศ›a muncii a รฎnregistrat un volum de angajฤƒri mai redus comparativ cu aceeaศ™i perioadฤƒ a anului trecut....
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ