19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial‘’Prestatia ‘politicienilor’ nostri arunca o umbra negativa si asupra tarii si poporului’’

‘’Prestatia ‘politicienilor’ nostri arunca o umbra negativa si asupra tarii si poporului’’

Premiantul zilei

 

Romania, marele perdant
Da, Romania e marele perdant. Fiindca ea a pierdut pariul cu turismul. Citeam de curand ca se va incepe lucrul (cu cheltuielile aferente, incuzand, fireste si fonduri de la EU) la un brand turistic al Romaniei. Am cheltuit noi mult si bine si de mai demult pentru un brand de tara al Romaniei. Banii s-au dus si a iesit un fiasco. Cum poti construi un brand turistic daca nu dispui de un eficient si atragator brand de tara ? E similar cu a oferi spre vanzare un produs intr-un ambalaj pe care nu scrie nimic. Cat de cunoscuta este Romania ? Si cum este ea cunoscuta ? In ultima vreme, aceasta mare necunoscuta, Romania, a inceput sa fie cat de cat cunoscuta, gratie mai ales mijlocelor moderne de informare in masa. Incercati sa vorbiti cuiva din lumea considerata "civilizata" (recte a oamenilor cu bani, care sa-si permita sejururi pe meleagurile romanesti), incercati deci sa le amintiti de Romania. In cazul mai fericit, nu stiu nimic despre ea sau o confunda cu Bulgaria; in alte cazuri, vor bate in recul, inspaimantati : Romania este pentru ei o tara copiilor strazii, a mizeriei, a unui popor primitiv, agresiv, o tara a hotilor, a coruptiei institutionalizate, care-i a mirare si revolta ca a fost primita in UE. Partea negativa a Romaniei a fost bine mediatizata. Prestatia "politicienilor" nostri arunca o umbra negativa si asupra tarii si poporului. Dar cat de cunoscuta este Romania pe partea ei buna ? Cum arata si statisticile, nu avem infrastructura si nici brandul atat de necesare turismului, dar avem posibilitati in proportie inversa cu cele doua de mai sus. Pai, daca avem posibilitati, de ce nu le-a exploatat nimeni cu eficienta ? Cat se cunoaste despre adevaratul specific romanesc, atat de exotic, intr-o lume ahtiata dupa exotism ? Cat se cunoaste despre folclorul nostru, despre etnografie, traditii, landscape-uri, mituri, legende, despre cultura romaneasca ? De ce nu implicam specialistii in aceste domenii intr-un efort coerent de construire a unui brand de tara si apoi a unuia de turism ? A nu exploata ceva de care dispui din belsug e o crima intr-o lume concurentiala ca a noastra. Ganditi-va la japonezi, care au devenit a doua economie a lumii, dispunand ei doar de niste insulite, fara bogatii ale subsolului, fara posibilitati de agricultura, bantuite zilnic de cutremure si taifunuri. Doar cu inteligenta, disciplina si munca. Noua, natura ne-a dat din belsug tot ce ne trebuie ca sa nu fim nevoiti sa cersim sau ne furam unii pe altii. Dar, vorba ceea, "Dumnezeu iti da, da' nu-ti pune-n traista". Cu ce se ocupa "inteligenta" noastra, cea care ne-a mai ramas pe aceste meleaguri ? Cum la noi, toate sunt pe dos, inclusiv promovarile, probabil ca "inteligenta" se ocupa de treaba de jos, iar mediocritatea se ocupa de brand si de management. Nu doar in turism, ci in toate. Absolut in toate.
Linxul (Un comentariu pe marginea articolului “Turismul, marele pariu pierdut”)

…………………………………………………

(Comentarii pe marginea aricolului “Tenia romaneasca in trupul UE”)

Ce submineaza romanii in UE…
… e povestea vorbei. UE a stiut de la inceput cu ce se va procopsi pentru ca asta a cultivat, nu avea cum sa culeaga altceva. Cit este de comod sa dai intotdeauna vina pe asa zisii comunisti si urmasii lor. Ma faceti sa rid. Interesele economice ale UE, aflata sub talpa americano-sino-rusa, trec mult peste capetele modestilor afaceristi locali de fundul curtii din Romania.
Obisnuiti-va cu gindul ca Romania e un mic nimic, iar UE e un nimic putin mai mare, si ca ne tavalesc pe toti interese mult mai mari decit noi. Daca nu stiati, e de limba engleza proverbul care spune ca fie ca elefantii se bat, fie ca se iubesc, iarba tot se duce dracului.
We would do better to expose globally the root cause of this local effect. Se pare ca anchiloza si suficienta europeana a parasit culoarele birocrate de Bruxelles si ni s-a urcat la cap.
Fluieratorul

Accelerarea accelerarii….si FONDURILE SUVERANE
Accelerarea accelerarii si franarea franarii….Nu e nevoie de giumbuslucuri occidentale pentru a intelege ceea ce stim deja…..Mai mult, atata energie indreptata CORECT POLITIC impotriva INCORECTILOR POLITICI de la noi, aproape ca ne determina sa-i credem pe acestia din urma ( desi stim ca ne-am insela, dar nu din motivele expuse de dvs. – am spune, din contra….)….E halucinanta energia dvs. indreptata intr-o singura directie…V-au interesat vreodata practicile multinationalelor in Romania ( concret, in domeniul concurentei )? Altfel decat pentru a va repozitiona CORECTITUDINEA POLITICA ( scriati odata ca SHELL Romania angajase un INCORECT ECONOMIC…Dar, concret, ati intreprins ceva in Occident pentru a armoniza strategiile filozofice anticomuniste cu cele economice contrare ?…. ). Ne puteti explica de ce Occidentul a sustinut vehement terapia de soc in Europa de Est in anii 90, in timp ce TERAPIA CONSERVATOARE a Chinei ii recomanda in viitor ca pe cel mai puternic economic stat al lumii ? Foarte probabil , si democrat, daca experimentul Rusia va reusi sa se savarseasca si in domeniul economic ? Plecand de la realitatea a 2 state in care interesele nationale nu se discuta ci se infaptuiesc ( e drept, in Rusia, cu o perioada mai tulbure in era Boris Eltin….)…Desi logica este exact contrara in cele 2 cazuri : China si-a administrat SOCURI ( terapii ) in economie si a reusit…. iar Rusiei i-au fost administrate SOCURI ( terapii ) in politica, atat timp cat era varful aisbergului unui sistem politic retrograd, care insa ( cazul Chinei ) putea sa fie reformat….E drept, poate nu si in URSS….Nu se stie insa daca nu cumva asistam la aceasi evolutie….GORBACIOV explica odata Estului ca mecanismele economice bazate pe economia de comanda trebuie schimbate…Cineva din Vest ar trebui sa explice acum ca mecanismele politicii internationale bazate pe sfaturi teoretice ( inclusiv rapoarte si puneri la colt….) si privatizari practice, toate de la Vest la Est… trebuie schimbate…Putin, care a trait mai multi ani in Germania occidentala a inceput acest proces….Chinezii, din alta directie, il valideaza…..In plus, si FONDURILE SUVERANE valideaza aceasta viziune ….Cu o forta care ar trebui inteleasa si in universitatile occidentale….Omenirea va pierde mult daca universitarii lumii se vor preocupa la nesfarsit de o realitate revoluta a razboiului rece devansata insa radical dupa destramarea cortinei de fier de realitatea ce a determinat declansarea razboiul rece….
DIVANURILE ADEVARULUI

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă