7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Belarusului, despre Putin: Nu mai sunt ultimul dictator al Europei

Președintele Belarusului, despre Putin: Nu mai sunt ultimul dictator al Europei

Președintele din Belarus, Alexander Lukashenko, denumit de ceva vreme „ultimul dictator al Europei”,  a afirmat, într-un interviu acordat Bloomberg, că „există dictatori, care sunt mai răi că mine”, informează Hotnews.

Motivul pentru nouă atitudine a lui Lukashenko, partener tradițional al lui Putin, este evoluția conflictului din Ucraina.

„Nu mai sunt ultimul dictator al Europei. Existムdictatori care sunt mai răƒi că mine, nu-i așa? Acum eu am ajuns răƒul mai mic”., a spus Lukashenko.

 El a criticat, totodată  faptul că liderul de la Kremlin ar fi reacționat, în opinia sa, mult prea emoțional în chestiunea Ucrainei. 

Astfel, președintele cere chiar un rol mai mare pentru SUA în pacificarea Ucrainei. 

El a mai spus cムBelarusul nu va deveni „provincia de nord-vest a Rusiei”. A ținut însă să precizeze că Belarusul nu va intra în niciun conflict cu Rusia.

Lukashenko a mai afirmat și că țara sa va luptă „până la ultimul om” împotriva oricÄărei agresiuni din afară tării. 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă