24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Putin susține că anumite servicii secrete străine încearcă să influențeze Rusia

Președintele Putin susține că anumite servicii secrete străine încearcă să influențeze Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a acuzat, miercuri, tentativele unor servicii de informații străine "de a influența" viața politică și socială din Rusia, informează AFP citată de Agerpres.

"Este evident că intensificarea activității serviciilor secrete străine este îndreptată împotriva Rusiei și vecinilor noștri", a declarat Vladimir Putin cu prilejul unui discurs ținut în fața unor membri ai serviciilor ruse de informații externe, potrivit Kremlinului.

Pentru președintele rus, serviciile secrete străine încearcă "să influențeze procesul politicii interne și sociale din țara noastră".

În 2015, Vladimir Putin a semnat o lege care a permis desemnarea unora dintre organizațiile străine active în Rusia ca "indezirabile", acuzate că doresc să influențeze viața politică și societatea rusă.

O altă lege votată în 2012 obligă ONG-urile care beneficiază de finanțare externă și au o "activitate politică" să se înregistreze ca "agent al străinătății".

La jumătatea lunii iunie, liderul de la Kremlin a acuzat compania britanică BBC că îi face "propagandă" opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Pentru Vladimir Putin, Rusia se confruntă, de asemenea, cu "tentative de a frâna dezvoltarea sa, de a impune confruntarea, de a destabiliza regiunile care se află în vecinătatea granițelor noastre".

Serviciile secrete străine nu ezită "să susțină" și "să utilizeze ca armă grupări teroriste și extremiste" împotriva Rusiei, a mai afirmat liderul de la Kremlin, fără să ofere detalii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

Dovada că simularea Bacalaureatului a fost o mascaradă

Am mai explicat că impunerea la nivel național a evaluării digitalizate pentru lucrările scrise la  simulările examenelor naționale a reprezentat doar un proces menit...
Ultima oră
Pe aceeași temă