12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialPreședintele PayPal pleacă la Facebook

Președintele PayPal pleacă la Facebook

eBay a anunțat luni că David Marcus, cel care a fost numit președintele PayPal în aprilie 2012 "a luat o decizie privind cariera sa de a se concentra pe ceea ce iubeşte mai mult – conducerea unor echipe mai mici în crearea unor experienţe excepţionale cu produse".

Noua sa slujbă va fi la Facebook, unde Marcus va avea rolul de a conduce eforturile companiei în mesageria mobilă.

"Mesageria este o parte vitală din serviciile oferite de Facebook şi reprezintă cheia în realizarea misiunii noastre de a face lumea mai deschisă şi mai conectată" a precizat compania. "Suntem foarte entuziasmaţi de posibila dezvoltarea a unor noi experienţe de mesagerie."

Acţiunile eBay au căzut cu 2,6% la bursa de luni după anunţul schimbării, în timp ce acţiunile Facebook au crescut cu 0,5%.

Această mişcare vine într-o perioadă în care majoritatea analiştilor cred că Facebook va intra în afacerea plăţilor prin telefon. Conform unui raport Financial Times din aprilie, compania speră să obţină aprobarea pentru un nou sistem de plăţi prin telefon în Marea Britanie.

Facebook e foarte activ pe frontul de mesagerie, în februarie a cumpărat aplicaţia de mesagerie mobilă WhatsApp pentru 19 milioane de dolari, iar în aprilie a scos pe piaţă propriul serviciu de mesagerie într-o aplicaţie de sine stătătoare.

Plecarea lui Marcus la Facebook vine în aceeaşi zi în care Amazon-ul a lansat un nou serviciu prin care oferă posibilitatea clienţilor săi de a plăti automat taxe recurente precum abonamente lunare sau facturi de telefonie mobilă folosind datele de log-in de pe Amazon. Acest nou serviciu al Amazon-ului, Amazon Payments, se va lupta "corp la corp" cu PayPal.

sursă foto: www.businessinsider.com

Cele mai citite

doi melteni la Washington scenariu de film de acțiune

A poposit pe biroul nostru un scenariu de film de acțiune. Ne-a fost trimis spre evaluare. Suntem tentați să-i acordăm o notă bună....

Fiecare rundă de alegeri se va derula într-o singură zi, în intervalul 7 – 22 – EXCLUSIV

Surse din cadrul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au dezvăluit, în exclusivitate pentru cotidianul “Puterea”, că liderii politici ai actualei coaliţii de guvernământ au...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...
Ultima oră
Pe aceeași temă