10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Iranului: Liderii SUA ar trebui îngropaţi

Preşedintele Iranului: Liderii SUA ar trebui îngropaţi

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a cerut ca liderii Statelor Unite să fie “îngropati”, el răspunzând astfel oficialilor occidentali care au avertizat în legatură cu posibilele atacuri militare împotriva programului nuclear al Teheranului, transmite Hotnews.

Într-un discurs ţinut duminică, liderul iranian s-a întrebat din nou cine a planificat atacurile de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, afirmând că acestea au dat Guvernului de la Washington pretextul pentru a încerca să domine Orientul Mijlociu şi “să-i jefuiască” petrolul.    

Ahmadinejad este cunoscut pentru limbajul său dur la adresa Occidentului, însă în discursul de duminică a folosit o “insultă extrem de gravă”, cerând ca liderii americani să fie “duşi la groapă”.

Liderul de la Teheran a mai spus că statele din Orientul Mijlociu vor expulza SUA din regiune cu “un şut în fund”.

“Au un tupeu atât de mare încăt să ne ameninţe şi să spună că toate variantele ramân în picioare. Să vă ducă cioclul la groapă… ca aţi dus lumea în mocirlă”, ar fi pus preşedintele iranian.

Luna trecută, Ahmadinejad a provocat scandal în SUA şi în alte regiuni ale lumii după ce a acuzat Guvernul de la Washington de implicare în atentatele din 2001.

Declaraţiile preşedintelui iranian, făcute într-un discurs in faţa Adunării Generale a ONU de la New York, au provocat reacţia lui Obama, care le-a numit “pline de ură” şi “ofensatoare”.

Pe de altă parte, Ahmadinejad a spus duminică despre Israel că este “un câine sălbatic lăsat din lesă în regiune”.

 

Cele mai citite

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă