11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Iohannis deschide un festival de știință, având ca temă principală colonizarea...

Președintele Iohannis deschide un festival de știință, având ca temă principală colonizarea planetei Marte

Președintele Klaus Iohannis este invitat de onoare, marți, la deschiderea primulul festival dedicat cunoașterii științifice și tehnologice în România.

"Bucharest Science Festival 2016" va avea ca principală temă "Colonizarea planetei Marte și provocările pe care o astfel de acțiune unică în istorie le va genera".

Festivalul științific de la București se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. La ceremonia oficială de deschidere se va da publicității un studiu național cu privire la nivelul de cunoaștere științifică al românilor, percepțiile referitoare la importanța științei, precum și perspective asupra sistemului de învățământ.

Vor susține comunicări științifice dr. Ligia Deca, consilier de stat la Departamentul Educație și Cercetare din Administrația Prezidențială, prof. dr. Mircea Dumitru, ministrul Educației, acad. dr. Nicolae-Victor Zamfir, director general al Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", precum și dr. Ciprian Fartușnic, director general al Institutului de Științe ale Educației.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă