9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialPreședintele Franței. Francois Hollande, în misiune specială la RIO

Președintele Franței. Francois Hollande, în misiune specială la RIO

Avionul președintelui Franței, Francois Hollande, a aterizat joi dimineață la Rio de Janeiro, informează presa internațională.

Cotidianul francez L'Equipe dezvăluie că misiunea șefului statului este de ''a susține candidatura Parisului la organizarea Jocurilor Olimpice 2024''.

''Franța este cea care, prin intermediul Parisului, este candidată și era datoria mea să mă aflu aici, pentru a întâlni cât mai mulți reprezentanți ai mișcării olimpice și a-i convinge că Parisul este cea mai bună alegere și Franța cea mai bună destinație'', a declarat președintele Hollande la coborârea din avion.

Evident, vizita lui la Rio are și scopul de a susține sportivii francezi care concurează la Olimpiadă. Joi, Hollande va lua masa împreună cu delegația franceză în Satul Olimpic, apoi va participa la un dineu oficial dat de președintele CIO, Thomas Bach.

La Rio de Janeiro, președintele Hollande a întâlnit-o și pe Anne Hidalgo, primarul Parisului, aflată deja de câteva zile în Brazilia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

de la bășcălie, la umor și revelație

Influencer: „Dacă vreau să văd o schimbare în lume, în primul rând trebuie să mă schimb eu.” Bianca Adam M-am întâlnit cu doi influenceri,...

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...
Ultima oră
Pe aceeași temă