16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPresedintele de paie din fruntea FR Atletism

Presedintele de paie din fruntea FR Atletism

La finalul saptamanii trecute Ilie Floroiu, presedintele Federatiei Romane de Atletism, a anuntat pentru a "n"-a oara ca vrea sa demisioneze, fara sa invoce vreun motiv. "In acest moment, decizia mea este irevocabila si nu vad nici un fel de aspect care ar putea sa ma faca sa revin asupra ei, pentru ca mentalitatea anumitor persoane nu poate sa se schimbe de la o zi la alta. Nu sunt multumit de modul cum decurg lucrurile in cadrul federatiei si nu se mai poate face nimic pana in martie", a incercat Floroiu o penibila argumentatie a gestului sau. Ca de obicei, el nu a avut curajul sa spuna ce l-a nemultumit sau care sunt persoanele "care nu-si pot schimba mentalitatea de la o zi la alta". Surse din cadrul federatiei sustin insa ca Floroiu ar fi cedat psihic dupa accidentul Mariei Cioncan, de a carei moarte s-ar fi simtit vinovat. Chiar si in aceasta situatie, oricat de impresionanta si dureroasa ar fi fost disparitia atletei, gestul lui Floroiu este inadmisibil si nu face decat sa accentueze imaginea de "presedinte de paie" pe care si-a "construit-o" in timpul sederii sale in fruntea FRA.

A venit pus pe fapte mari

Initial lumea atletismului si-a pus mari sperante in calitatile de manager ale lui Floroiu cand, in mai 2005, l-a ales succesorul Iolandei Balas Soter in fruntea federatiei. De altfel, la inceputul mandatului Ilie Floroiu, foarte apreciat ca director al Clubului Sportiv Farul Constanta, chiar a creat impresia ca este capabil sa conduca FRA cu o "mana de fier" si  ca este hotarat sa lupte pentru o reforma in sanul FRA.  "Multa lume a crezut ca voi sta mai mult la Constanta (n.r. – orasul natal al presedintelui FRA) si ca ma voi implica mai putin in problemele federatiei, dar n-a fost asa. Am un blazon de aparat si voi face tot  posibilul sa-mi respect promisiunile, chiar daca va fi nevoie sa renunt la anumite persoane din jurul meu. Exista inca reminiscente ale metodelor aplicate in trecut, care imi dau seama ca nu vor disparea asa repede, dar impotriva carora sunt hotarat sa lupt cu toate mijloacele", declara sus si tare Ilie Floroiu la finele lui 2005.

Va pleca cu "coada intre picioare"

Entuziasmul i-a scazut insa brusc in 2006, an marcat de performante sub asteptari pe plan competitional. La inceputul toamnei Floroiu incepuse sa se gandeasca la demisie, dupa un pseudoscandal dintre doua atlete inscrise gresit de federali la niste probe din cadrul campionatelor balcanice. Desi conflicte de acest gen sunt frecvente in cadrul federatiilor, liderul FRA a declarat ca vrea sa renunte la sefie pentru ca nu mai suporta ca toata lumea sa vina sa i se planga, iar el sa fie la mijloc. Dupa cateva luni de gandire in care si-a tinut in "suspans" colaboratorii, Ilie Floroiu a anuntat ca ramane totusi la conducerea FRA, chipurile din respect pentru electorii sai. Mai mult, el a promis ca va conduce FRA pana la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. A fost insa suficient sa apara incidentul cu Maria Cioncan ca Ilie Floroiu sa-si puna din nou demisia pe masa. "De data asta nimic nu ma mai poate convinge sa raman. I-am comunicat si lui Octavian Belu decizia mea si doar la rugamintea dansului am hotarat sa aman inaintarea demisiei pana dupa Europene (n.r. – CE de atletism in sala de la Birmingham din 2-4 martie). Eu am promis anumite lucruri cand am fost ales presedinte al FR de Atletism si sunt un om de cuvant. Nu pot insela increderea celor care m-au ales", a declarat oficial Floroiu.  
Este inutil sa mai spunem ca, indiferent de data la care va parasi conducerea federatiei, llie Floroiu a dezamagit si a inselat asteptarile celor care l-au ales. seful FR de Atletism a demonstrat ca nu are coloana vertebrala si ca este incapabil sa-si asume vreo raspundere. In aceste conditii, poate ca retragerea sa din fruntea federatiei este cea mai buna solutie.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă