19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Croaţiei, primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Băsescu

Preşedintele Croaţiei, primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Băsescu

Preşedintele Republicii Croaţiei, Ivo Josipovic, care face o vizită de stat în România, a fost primit luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Traian Băsescu, informează Mediafax.

Primirea oficială a preşedintelui croat, care a inclus întonarea imnurilor de stat şi trecerea în revistă a Gărzii de onoare, a avut loc pe Platoul Marinescu al Palatului Cotroceni.

Din delegaţia alături de care preşedintele Băsescu l-a întâmpinat pe preşedintele Josipovic au făcut parte şi ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, precum şi consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Bogdan Mănoiu.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi şefi de stat au convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri cu participarea membrilor delegaţiilor, după care Băsescu şi Josipovic vor susţine o declaraţie de presă comună.

Preşedintele Croaţiei, Ivo Josipovic, face, în perioada 1 – 3 iulie, o vizită de stat în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu.

În cadrul discuţiilor celor doi şefi de stat vor fi abordate subiecte aflate pe agenda bilaterală, perspectiva integrării europene a Republicii Croaţia, precum şi teme de actualitate ale agendei internaţionale, a informat Preşedinţia română.

Preşedintele croat are programate luni întâlniri şi cu preşedintele Senatului, Vasile Blaga, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, precum şi cu prim-ministrul Victor Ponta.

El va participa şi la Forumul Economic de la Bucureşti, după care se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii croate din România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă