10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele clubului Fenerbahce a fost condamnat la închisoare cu executare

Președintele clubului Fenerbahce a fost condamnat la închisoare cu executare

Aziz Yildirim, președintele clubului turc Fenerbahce Istanbul, a fost condamnat definitiv la şase ani şi trei luni de închisoare în dosarul meciurilor aranjate din Turcia. Inclusiv forul european, UEFA, s-a implicat în acest caz, excluzând Fenerbahce pentru un an, în 2011/2012 din competițiile europene.

După sancțiunea primită în 2011, clubul de la Istanbul a mai primit anul acesta o nouă interdicție din partea UEFA, tot în același dosar al meciurilor trucate, astfel că Fenerbahce nu a mai participat în competițiile europene în acest sezon, interdicție fiind menținută și pentru următorul sezon. În cazul în care vor apărea noi nereguli, clubul va mai primi un al treilea an de interdicție.

Curtea supremă l-a condamnat definitiv pe Yildirim, în vârstă de 61 de ani, el urmând să revină în închisoare pentru a-şi ispăşi pedeapsa, după ce fusese eliberat anterior, potrivit Mediafax.

În iulie 2012, oficialul a fost condamnat de prima instanţă la doi ani şi şase luni de închisoare pentru că a condus un grup infracţional şi la trei ani şi nouă luni pentru implicarea sa în meciuri aranjate. Curtea supremă confirmase în ianuarie acest verdict. Yildirim a cerut rejudecarea, susţinând că procesul a fost unul "politic", dar apelul său a fost respins.

În afara lui, aproape o sută de persoane au fost condamnate în cadrul acestui dosar fără precedent, care a bulversat fotbalul din Turcia. Echipa Fenerbahce a foste exclusă din ediţia 2011/2012 a Ligii Campionilor.

Fost jucător profesionist, Aziz Yildirim a preluat conducerea clubului din partea asiatică a Istanbulului în 1998, fiind reales în noiembrie 2013 în funcţia de preşedinte, în ciuda acestui scandal.

Cele mai citite

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

Ligia Deca nu crede că școlile pot efectua testare antidrog

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat miercuri că majoritatea şcolilor nu sunt dotate cu infrastructura necesară pentru a efectua testări antidrog în mod eficient. Deca...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă