11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPresedinta Judecatoriei Sannicolau Mare, acuzata de practici neconstitutionale

Presedinta Judecatoriei Sannicolau Mare, acuzata de practici neconstitutionale

O judecatoare din judetul Timis este acuzata ca a refuzat sa inregistreze o actiune civila deschisa impotriva sa, dupa ce aceasta luase un imprumut mare in valuta chiar de la persoana in cauza. Este vorba de presedinta Judecatoriei din orasul Sannicolau Mare, Dorina Liliana Brad.
Povestea are radacini mai vechi. In cercul de apropiati ai magistratului este de notorietate faptul ca aceasta ar avea un adevarat “hobby” in a lua cu imprumut diferite sume de bani de la unii sau altii.

Un magistrat mai presus de lege

Anul trecut, sefa judecatoriei a “recidivat”. A luat un imprumut de circa 28.000 de euro de la o persoana, pe care nu l-ar fi onorat in totalitate, asa cum era intelegerea.
Intrucat demersurile de a-si recupera banii au esuat, barbatul s-a decis sa deschida un proces impotriva Dorinei Liliana Brad.
Actiunea civila a fost remisa, insa, chiar Judecatoriei Sannicolau Mare, instanta condusa de parata.
Procesul nu a mai ajuns, insa, sa fie judecat pentru simplul motiv ca judecatoarea a refuzat sa puna pe rol actiunea. Povestea a ajuns si in atentia sefilor presedintei Dorina Liliana Brad. Revoltat ca ii este abuziv ingradit un drept constitutional, barbatul a depus o plangere la Curtea de Apel Timisoara.
Purtatorul de cuvant al acestei instante, Cristian Pup, a confirmat demersul: “a fost inregistrat un memoriu, care, conform legii, a fost inaintat la inspectia judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii”.
In aceste conditii, este de asteptat ca un inspector de la CSM sa se deplaseze in Timis pentru a face verificari. Dorina Liliana Brad nu a putut fi contactata, iar de la secretaritul Judecatoriei ni s-a comunicat ca presedinta se afla in concediu.  

Cele mai citite

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...

Un fost lider mondial al tenisului și-a anunțat retragerea: „A sosit momentul să-mi iau rămas bun”

Fostul lider mondial Garbine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis, după o perioadă de mai bine de un an în care a lipsit din...
Ultima oră
Pe aceeași temă