14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialFranța: Marine Le Pen denunță o ”vastă manipulare politică”

Franța: Marine Le Pen denunță o ”vastă manipulare politică”

Președinta partidului Frontul Național (FN), Marine Le Pen, a denunțat o ”vastă manipulare politică” în legătură cu sesizarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) în legătură cu eventuale nereguli financiare comise de Frontul Național (FN) privind salariile plătite unor asistenți ai eurodeputaților, informează Agerpres.

”Nu avem nimic să ne reproșăm în acest domeniu și nici în altele”, le-a spus Marine Le Pen ziariștilor pe culoarele sediului Parlamentului European de la Strasbourg.

Președintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, a anunțat luni seară că a sesizat OLAF după ce a descoperit că 20 de asistenți de parlamentari europeni, remunerați de UE pentru a lucra alături de aleșii FN la Strasbourg, figurau în organigrama formațiunii și păreau să aibă responsabilități politice în cadrul partidului.

Acești asistenți ar fi trebuit totuși 'să lucreze direct pentru exercitarea mandatului parlamentar al deputaților europeni', precizează PE.

În opinia lui Marine Le Pen, cazul ține de o 'vastă manipulare politică' care ar fi fost declanșată de Martin Schulz la solicitarea prim-ministrului francez Manuel Valls.

Martin Schulz, 'care este un socialist (…), și-a respectat contractul și a mers să denunțe deputați la OLAF, știind bine că acest simplu denunț va atrage automat deschiderea unei anchete', a spus președinta FN.

”Vom răspunde OLAF în maniera cea mai senină. Această mică manipulare politică cu câteva zile înainte de alegeri începe să fie puțin grosolană', a subliniat eurodeputata. 'Și când vine de la președintele PE, este cu atât revoltător”, a adăugat ea.

”Am înțeles bine că în acest moment trebuie cu orice preț și cu toate mijloacele posibile și imaginabile să încerce să se facă rău Frontului Național. Asta nu va schimba rezultatul alegerilor, pentru cei care au sperat contrariul”, a mai spus ea.

Această reacție a FN este 'de o anumită manieră politică', dar 'acțiunile mele sunt pur administrative', a răspuns marți Martin Schulz.

”Nu se poate să fii plătit de Parlamentul European și să muncești pentru un partid”, a rezumat președintele instituției, care dă asigurări că a tratat acest caz ca pe oricare altul.

După ce a câștigat alegerile europene în Franța, în mai, FN are un număr de 23 de eurodeputați în Parlamentul European. Partidul este în prezent creditat cu 30% din intențiile de vot la alegerile departamentale de la 22 și 29 martie, notează AFP.

Cele mai citite

Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a pierdut peste 31.000 de soldați în cei doi ani de război

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că 31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi de la declanşarea...

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație...

Politehnica Iași a înfrânat Rapidul. Giuleștenii, la primul eșec din acest an

Politehnica Iași i-a provocat prima înfrângere din acest an Rapidului, după ce s-a impus cu scorul de 3-1, sâmbătă seară, pe teren propriu, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă