25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPresa, pusa la colt de FRAS

Presa, pusa la colt de FRAS

Raliul Hunedoarei, a treia etapa a Campionatului National de Raliuri al Romaniei (CRR), promite o intrecere disputata si spectaculoasa pentru primul loc, dar a fost precedat de un scandal intre o parte a presei si Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

Raliul Hunedoarei, care in sezonul trecut a reprezentat ultima etapa a CRR, se disputa acum mult mai repede, in acest week-end, si poate oferi primele certitudini privind pilotii care au cu adevarat sanse sa lupte pentru titlu in acest sezon. Dupa ce Bogdan Marisca si Dan Gartofan au castigat primele doua etape ale anului, e de vazut daca vreunul dintre ei va repeta performanta sau alti piloti cu pretentii – Constantin Aur, Marco Tempestini, Daniel Ungur, Mihai Leu etc. – se vor inscrie pe lista invingatorilor din 2007.
Din pacate, competitia a fost precedata de un scandal intre o parte a presei si Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS), o entitate care in loc sa faca tot ce este posibil pentru a populariza acest sport in Romania, pune bete in roate tocmai celor care, de ani de zile, se lupta pentru ca raliurile din Romania sa fie "vizibile" in presa. Concret, FRAS a cerut celor care sunt interesati sa difuzeze imagini si fotografii din campionatele din Romania sa trimita o scrisoare de intentie, un fel de "dare de seama" asupra activitatilor pe care le vor desfasura, depasindu-si clar domeniul de activitate. Asa ca cei care au refuzat nu au mai primit acreditari! Din punctul nostru de vedere, un abuz din partea FRAS, care prin aceasta decizie indeparteaza presa de fenomenul automobilistic din tara noastra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă