17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialPresa oculteaza adevarul. By Monica Columbeanu (1)

Presa oculteaza adevarul. By Monica Columbeanu (1)

Ma gandeam zilele trecute ca toate vedetele tv sunt false, in calitatea aceasta de vedeta. Singurele instantanee cu oamenii astia in viata cotidiana ar fi cele surprinse de paparazzi, numai ca nici aici nu poti fi sigur daca si aceste momente sunt reale sau nu.

De fapt, raspunsul la intrebarea "ce e o vedeta tv?" – nu pretind ca-i singurul – mi-a aparut oarecum ieri, in emisiunea lui Capatos de la miezul noptii, cu Monica Columbeanu invitata.

De ce e "Moni" o vedeta? Pentru ca e frumoasa, se poate raspunde. Dar nu-i adevarat. Poate si dumneavoastra, cititoare a acestei rubrici, sunteti frumoasa si nu sunteti vedeta. Pentru ca s-a cuplat cu Iri. OK, am inaintat un pic. Dar cine-i Iri? Pai, un nene bogat, care inainte se mai cuplase cu tinerele, vedete ele insele. Iri n-are nici o calitate de vedeta tv. Pe sticla, nu e nici prost, nici destept, nici asa, nici asa.

Vi-l amintiti din "By Monica Columbeanu", nu? Nu vorbeste, cel putin nu in fata camerelor, umbla prin magazine, are soferi etc. … dar de ce ar fi vedeta? De ce ne uitam la el? In primul rand, asta-i primul raspuns: pentru ca vrea. Da, el vrea sa fie vedeta. Vrea sa fie vazut de cat mai multa lume. In "Show-ul pacatos", spuneam, Monica Columbeanu trebuia sa indure ca picioarele ei transatlantice sa-i fie strajuite de Capatos si de asistentul lui, pusi pe glume mai mult sau mai putin desucheate. Nu-i convenea, le tot raspundea in doi peri celor doi care o agasau, zambea strengareste, isi dadea capul pe spate (dar, ce-i drept, transa­tla­nticele ramaneau fiecare pe culoarul lui). Pentru ca voia sa fie vedeta, trebuia sa suporte corsetul intrebarilor "nesimtite". De ce fusese invitata? Ca sa se certe cu sor’sa, Ra­­mona, versiu­nea la fel de inalta, dar mai asimetrica a Monicai. Pe ce sa se certe? Pe niste declaratii facute de "nusce" fotbalist, junior, cu care Ramona iesise de vreo doua ori si care se luase de sor’sa. Deci, ele ar fi trebuit sa se certe. In fine, nu s-au certat (nu toata lumea e Oana Zavoranu), s-au intepat asa, prin zone moi, au incercat sa ramana ca untdelemnul deasupra apei, sa nu intre-n capcanele bravilor amfitrioni.

Dar repede mi-am dat seama ca, de fapt, baietii astia nu au nici o vina. Monica stia foarte bine unde se duce. Putea sa refuze, asa cum, in principiu, putea sa refuze multe alte invitatii venite din partea presei de scandal si sa stea cuminte pe transatlanticele ei fara sa fie vazuta de altcineva decat de Iri. Da, imi ziceam, dar atunci ce chichirez ar mai fi avut pentru Iri cuplarea cu ea? Doar nu era s-o ia de nevasta pentru comuniune spirituala, din afinitate electiva fata de aceleasi marci de toale. Nu, el a luat-o pe ea ca sa-l vada lumea cu ea, iar ea s-a dus ca sa scape din Moldova direct pe pagina unu a tabloidelor (care nu-i pagina cinci, orisicat). Asa ca, e simplu. Unu, ai bani, doi vrei sa fii vedeta, trei te insotesti cu cineva tele-, foto- si tactilo-genic, si gata, cuplul se implineste in fata limbilor scoase ale infometatilor de dorinta. Vedeta tv e cineva in stare sa provoace foame libidinala, cam asta e. Un amanunt important, insa: Monica Columbeanu stie sa intrebuinteze neologisme. De unde, concluzia: pana si dorinta de a fi vedeta te poate motiva, daca te respecti un pic, sa nu pari scos din sura cu "agramaticalitati".

Cele mai citite

Dani Olmo s-a accidentat! Cât va lipsi mijlocașul Barcelonei

Barcelona a primit o lovitură neașteptată, după ce Dani Olmo, unul dintre cei mai scumpi jucători transferați în această vară, s-a accidentat și va...

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...

Europarlamentarul Dan Nica cere bani din Fondul European de Urgență pentru România

Rezoluția care cuprinde și țara noastră, va fi supusă la vot în Parlamentul european Într-o intervenție televizată, europarlamentarul Dan Nica a declarat că grupul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă