16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialPresa europeană critică starea gazonului de pe Naţional Arena

Presa europeană critică starea gazonului de pe Naţional Arena

Presa sportivă europeană remarcă, în cronicile partidei România-Franţa, starea extrem de proastă a gazonului de pe Naţional Arena din Bucureşti, care a afectat calitatea meciului de fotbal şi a stricat, practic, seara de inaugurare a stadionului, informează NewsIn.

„Impracticabil. Gazonul a perturbat complet meciul”, scrie France Football.

Tot în Franţa, jurnaliştii de la L’Equipe sunt de părere că Naţional Arena este un adevărat paradox şi subliniază contrastul dintre stadion şi gazonul dezastruos al acestuia, comparat cu o plantaţie de cartofi.

În articolele despre meciurile de calificare pentru Campionatul European din 2012, şi presa spaniolă scrie despre gazonul de pe noul stadion bucureştean. „Precară”, scrie, de pildă, cotidianul Marca, despre starea suprafeţei de joc de pe Naţional Arena.

La meciul de fotbal România-Franţa, disputat marţi seară, suprafaţa de joc pe care s-au format brazde încă din primul sfert de oră al partidei le-a pus mari probleme jucătorilor. Aceştia nu au reuşit să paseze de fiecare dată aşa cum îşi doreau şi chiar au avut dificultăţi în a-şi menţine echilibrul la unele faze.

În pauza jocului, organizatorii au trimis pe teren oameni din personalul de întreţinere, care s-au străduit să pună la loc bucăţile de gazon desprinse.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au explicat luni că gazonul a fost pus într-o perioadă total neprielnică din punct de vedere meteorologic (temperaturi extrem de ridicate şi lipsa precipitaţiilor) şi, din acest motiv, nu a avut timpul necesar pentru a se maturiza.

Cele mai citite

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă