21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPresa de la Buenos Aires susţine că Marea Britanie i-a spionat intens...

Presa de la Buenos Aires susţine că Marea Britanie i-a spionat intens pe liderii argentinieni între 2006-2011

Pe baza unor documente puse la dispoziţie de fostul angajat NSA, Edward Snowden, presa de la Buenos Aires susţine că Marea Britanie i-a spionat pe liderii politici şi pe militari argentinieni în perioada 2006-2011 pe fondul disputelor privind Insulele Falkland, informează postul argentinian Channel TN care  a obţinut documentele de la reporteri brazilieni care au colaborat cu Snowden, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Potrivit documentelor, Marea Britanie a avut „activităţi intense” de interceptare a comunicaţiilor oficialilor militari şi politici argentinieni în perioada 2006 – 2011.

Tensiunile dintre Marea Britanie şi Argentina persistă la peste 30 de ani de la războiul pentru controlul asupra Arhipelagului Falkland (Malvine), situat în sudul Oceanului Atlantic. Ministerul britanic de Externe a refuzat să confirme sau să infirme informaţiile.

Edward Snowden, fost angajat al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţional  a primit azil politic temporar în Rusia după ce a dezvăluit informaţii secrete despre activităţile serviciilor secrete americane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă