19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPREOT italian: Femeile îi PROVOACĂ pe infractori, prin îmbrăcăminte

PREOT italian: Femeile îi PROVOACĂ pe infractori, prin îmbrăcăminte

Un preot italian a provocat scandal afişând la uşa bisericii un manifest care îndeamnă femeile să reflecteze dacă nu cumva ţinuta lor vestimentară îi provoacă pe infractori, pe care l-a retras ulterior la solicitarea episcopului, relatează AFP, potrivit Mediafax. 

Don Piero Corsi, un preot de la San Terenzo, pe coasta ligură (nord-vestul Italiei), a afişat la intrarea în biserică, în ziua de Crăciun, un manifest care întreba „femeile, care provoacă prin vestimentaţia succintă, care se îndepărtează de viaţa virtuoasă de familie, provocând instincte, să efectueze un examen profund de conştiinţă şi să se întrebe: poate o căutăm?”.

Acest text a suscitat imediat proteste în parohie şi în Italia, unde bilanţul femeilor asasinate – 118 potrivit presei – a fost deosebit de grav în 2012.

Episcopul din La Spezia, Ernesto Palletti, i-a ordonat să retragă răvaşul, lucru pe care preotul l-a făcut imediat. „Conţinutul său este înşelător în privinţa sentimentului de condamnare a violenţelor faţă de femei”, a declarat episcopul, adăugând că a găsit în acesta „motivaţii inacceptabile care merg împotriva sentimentului comun a Bisericii” cu privire la aceste subiecte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă