21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPremii record la Wimbledon în acest sezon

Premii record la Wimbledon în acest sezon

Câstigatorii de la Wimbledon din acest an vor pleca acasă cu un premiu record, au anunţat marţi organizatorii turneului de Mare Şlem din Anglia. Din dorinţa de a valorifica pe deplin eforturile jucătorilor de tenis, oficialii de la Wimbledon vor oferi în acest an premii în valoare totală de 13,725 milioane de lire sterline, o sumă dublă faţă de cea oferită în urmă cu zece ani.

All England Club a anunţat, marţi, că cei doi câştigători de la simplu, din turneele de la masculin şi feminin, vor pleca acasă cu un premiu record de 1 milion de lire sterline (1,54 milioane de dolari americani). Faţă de sezonul trecut, premiul cel mare a crescut cu 150.000 de lire sterline (231.145 dolari), remarcă HotNews.

„Wimbledon există într-o piaţă globală extrem de competitivă, cei mai buni jucători ai lumii contribuind din plin la acest interes ridicat. E important să oferim un nivel al premiilor în bani care să fie adecvat prestigiului evenimentului, dar şi care să-i răsplătească pe deplin pe jucători”, a declarat Tim Phillips, preşedinte al All England Club, potrivit agenţiei AP. Premiile totale ale turneului de la Wimbledon ajung la suma de 13,725 milioane de lire sterline (21,147 millioane de dolari), cu 1,175 milioane de lire sterline (1,81 millioane de dolari) mai mult decât în ediţia precedentă.

Turneul de Mare Şlem de la Wimbledon va avea loc în perioada 21 iunie – 4 iulie. Ediţia din acest an a celui de-al treilea Mare Şlem al sezonului se suprapune cu turneul Cupei Mondiale de fotbal, dar organizatorii de la Wimbledon au declarat „zona liberă de CM”, All England Club refuzând să arate meciuri pe ecranul mare sau în alte locuri publice. „Acesta este fără îndoială un turneu de tenis important în lume şi oamenii vin aici că să privească tenis. Dacă vor vrea să vadă meciuri de fotbal de la Cupa Mondială ar trebui să se ducă în Africa de Sud sau să se uite la televizor”, a menţionat Phillips, potrivit aceleiaşi surse.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă