19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPremierul Ponta ESTE DE ACORD cu monitorizarea cartelelor pre-pay

Premierul Ponta ESTE DE ACORD cu monitorizarea cartelelor pre-pay

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că susţine iniţiativa legislativă privind ascultarea telefoanelor care folosesc cartele pre-plătite.

„Nu doar că o susţin, eram în CSAT, dacă nu mă înşel era în perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era preşedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toţi miniştrii acolo, şi a fost adoptată această decizie”, a spus Ponta.

Premierul a afirmat că iniţiativa a fost discutată după atentatul de anul trecut de la Burgas, când atacatorul a folosit o astfel de cartelă. 

„Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti”, a mai spus premierul.

Iniţiativa aparţine deputatului PSD Sebastian Ghiţă şi a fost aprobată de Consiliul Superior de Apărare al Ţării (CSAT) în august 2012. Decizia este în curs de implementare şi ar urma să afecteze peste zece milioane de utilizatori de cartele pre-pay, a adăugat Victor Ponta.

Citeşte şi Sorin Roşca Stănescu, despre Sebastian Ghiţă: „Îl suspectez de deficit de inteligenţă”

Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, că iniţiativa sa va permite serviciilor secrete să gestioneze cartelele telefonice pre-plătite, prin generarea unui cadru legal în care utilizatorii unor astfel de cartele să poată fi identificaţi.

„Concret, omul când îşi cumpără o cartelă, va trebui să prezinte dovada cu CNP, nume, prenume şi adresă. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate şi, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să pună la dispoziţie CNP-ul, numele şi prenumele persoanei care a folosit o anumită cartelă”, a explicat deputatul PSD, într-un interviu pentru Hotnews.

Interceptarea va fi decisă de către un judecător, pe baza datelor furnizate de către operatorul de telefonie mobilă.

Ştire în curs de actualizare

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă