21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPremierul moldovean: "Ne descurcăm şi fără sprijinul financiar al FMI"

Premierul moldovean: „Ne descurcăm şi fără sprijinul financiar al FMI”

Premierul moldovean Iurie Leancă a declarat, la ProTV Chişinău, că Republica Moldova a ajuns la un nivel în care nu mai are nevoie de sprijinul financiar al Fondului Monetar, notează Unimedia, citat de Realitatea.net.

Totuşi, şeful Executivului subliniază că Republica Moldova nu va renunţa la conlucrarea cu această structură.

„Republica Moldova este interesată să conlucreze şi mai departe cu FMI, deşi nu mai avem nevoie de sprijinul lor financiar. Avem nevoie de un program ceva mai flexibil şi în linii mari acum am ajuns la o înţelegere bună despre modul cum vom proceda mai departe.

Primul program care l-am avut a fost unul care prevedea şi oferirea resurselor financiare. Acum slavă Domnului avem rezerve suficiente la Banca Naţională. Nu mai suntem în situaţia pe care am avut-o atunci când am preluat guvernarea de la comunişti. Acum avem mai mult nevoie de un program stand by care înseamnă altceva”, a declarat premierul.

Precedentul Acord cu FMI a intrat în vigoare la 29 ianuarie 2010 şi a expirat la începutul acestui an. În cadrul memorandumului FMI a alocat Moldovei 567 de milioane de dolari, dintre care 490 de milioane au fost transferaţi până în noiembrie 2012.

 Citeşte şi  Traian Băsescu: Nu am semnale că Moscova va fi rezonabilă în raport cu Moldova

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă