21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Grindeanu, după ce Victor Ponta și-a anunțat demisia în alb: Trebuie...

Premierul Grindeanu, după ce Victor Ponta și-a anunțat demisia în alb: Trebuie să rămână în PSD și cred că așa se va întâmpla

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, că Victor Ponta trebuie să rămână în PSD, după ce fostul șef al Executivului a anunțat că își va depune demisia în alb.

„Cred că Victor Ponta trebuie să rămână în PSD. A condus unul dintre cele mai importante guverne de după revoluție. Pe scurt, Victor Ponta trebuie să rămână în PSD și cred că așa se va întâmpla”, a declarat Sorin Grindeanu, după ședința de Guvern de miercuri, întrebat ce părere are despre demisia anunțată de Ponta.

Fostul premier Victor Ponta a anunțat, miercuri dimineața, că își va depune demisia în alb din PSD, formațiune în care a deținut funcția de președinte, înainte ca postul să fie preluat de Liviu Dragnea.„Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea – ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid – îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a spus Victor Ponta, miercuri dimineața, la Parlament.

Întrebat dacă mai există o relaţie de prietenie sau de colaborare cu Dragnea, Ponta a răspuns: „Nu, hai să fim serioşi. Nu”.

„Dacă domnul Dragnea vrea să se folosească de demisia mea…”, a mai spus el, însă  a fost întrerupt de întrebările jurnaliștilor. Cu toate acestea, Ponta a precizat că îi va trimite un document lui Liviu Dragnea, referitor la demisia sa.

Și șeful PSD, Liviu Dragnea, a reacționat, precizând că nu va accepta demisia în alb a fostului premier Victor Ponta din partid.

„Am citit și eu știrile cât am fost în sală. Nu sunt de acord ca Victor Ponta să plece din partid. Dacă îmi trimite o demisie în alb, nu o voi activa. Nu concep ca un fost președinte de partid să primească un tratament cum a primit Mircea Geoană. Eu am mai vorbit, ne-am mai întâlnit. Sper să îi treacă supărarea, încerc să aflu și eu asta. Victor Ponta are ce să facă în partid, poate să susțină Guvernul. Nu îl dă nimeni afară, nu îl împinge nimeni afară, încerc să aflu de ce este supărat și sper să sprijine partidul în continuare”, a spus Liviu Dragnea.

El a continuat precizând să apreciază criticile lui Victor Ponta: „Orice critică a lui trebuie studiată cu atenție, pentru că este un om cu experiență. Pe mine nu mă deranjează”, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, 

„Nu voi da curs acestei invitații (n.r – dacă Victor Ponta se autoinvită afară din PSD) și nici nu îl exclude nimeni”,  a mai spus el. 

Liviu Dragnea a mai afirmat că urmează să îl sune pe Victor Ponta, pentru a discuta cu el despre motivele care l-au determinat să își anunțe demisia.

Fostul premier Victor Ponta a anunțat, miercuri dimineața, că își va depune demisia în alb din PSD, formațiune în care a deținut funcția de președinte, înainte ca postul să fie preluat de Liviu Dragnea. În acest context, el a afirmat că nu mai are o relație de prietenie cu șeful PSD.

 

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă