35 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialPremierul Crimeei: Ne pregătim să utilizăm legea din Rusia şi rubla

Premierul Crimeei: Ne pregătim să utilizăm legea din Rusia şi rubla

Premierul Crimeei, Sergei Aksyonov, a declarat luni că pregătirile pentru alipirea peninsulei la Rusia sunt în curs desfăşurare, infomează RIA Novosti.

Crimeea va fi pregătită să utilizeze legea rusească la câteva luni după referendumul care va fi organizat pe 16 martie, iar ministrul de finanţe al peninsulei lucrează deja la un plan pentru trecerea la rublă.

Referendumul în peninsula în care 60% din populaţie este rusofonă pare a fi unul cu final aşteptat.

Citeşte şi: Tătarii din Crimeea se opun alipirii la Rusia

Aksyonov a promis că limba ucraineană va înceta să mai fie limbă oficială în Crimeea, odată cu alipirea la Rusia.

”În prezent, vorbim două limbi: rusa şi tătara”, a spus Aksyonov. Acesta a completat: ”Cu siguranţă, Crimeea va avea două limbi oficiale”.

Săptămâna trecută, conducerea tătarilor din Crimeea a anunţat că va boicota referendumul privind ruperea peninsulei de Ucraina şi alipirea la Rusia.

Refat Chubarov, şeful minorităţii tătare, minoritate care reprezintă 15% din totalul de 2 milioane de persoane, cât numără populaţia regiunii, a afirmat că recomandă tătarilor să nu se prezinte la vot.

”Rezultatele alegerilor vor fi făcute publice şi sunt stabilite de pe acum, indiferent de prezenţa la vot”, a declarat Chubarov.

Cele mai citite

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, din nou fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai...

Legi importante în Sănătate și Agricultură, promulgate de Iohannis. Continuă pensionările de magistrați

Președintele Klaus Iohannis promulgat legi importante în domeniile Sănătate și Agricultură și a continuat seria de eliberare din funcție a unor magistrați. Potrivit unui comunicat...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă