5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialPremierul britanic anunţă noi măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale

Premierul britanic anunţă noi măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat, joi, o serie de măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale, în cadrul promisiunii sale de reducere a numărului imigranţilor la “zeci de mii” faţă de sute de mii în prezent, informează Mediafax.

“Lucrul care trebuie făcut este să oferim ceea ce crede populaţia din Marea Britanie că este corect şi ce cred eu că este corect, iar aceasta înseamnă controlarea în mod adecvat a imigraţiei”, a declarat Cameron, citat de Sky News.

“Numărul celor care vin în ţara noastră a fost şi este prea mare”, a continuat premierul, afirmând că datele arată “câtă muncă avem de făcut”. 

Premierul şi-a reiterat promisiunea în timpul unui discurs la Londra, după publicarea datelor Biroului Naţional de Statistică privind imigraţia în 2014, afirmând că va încerca să îşi atingă ţinta în pofida faptului că aceasta a fost depăşită în mod semnificativ.

El a anunţat o serie de măsuri pentru combaterea imigraţiei ilegale, inclusiv confiscarea salariilor celor care lucrează ilegal şi deportarea persoanelor înainte de audierea apelului şi etichetarea celor care vor fi deportaţi. Acestea vor face parte din proiectul de lege privind imigraţia care va fi prezentat în discursul reginei de săptămâna viitoare.

“O ţară puternică nu este una care ridică podul … ci este una care controlează imigraţia. Pentru că ai o imigraţie necontrolată, ai o presiune necontrolată asupra serviciilor publice”, a explicat el.

“Imigraţia necontrolată ne poate afecta piaţa muncii şi poate împinge în jos salariile. Înseamnă prea multe persoane care intră în Marea Britanie legal dar care rămân ilegal în ţară. Britanicii vor ca aceste lucruri să fie rezolvate”, a continuat premierul.

Cu toate acestea, măsurile nu vor avea impact asupra cifrelor nete ale imigraţiei pentru că Guvernul admite că nu ştie câte persoane trăiesc ilegal în Marea Britanie. Cele mai noi date privind imigraţia ilegală vin dintr-un studiu comandat de primarul Londrei Boris Johnson, atunci când acesta a luat în calcul amnistia pentru imigranţii ilegali. Raportul realizat de London School of Economics a estimat că există între 400.000 şi 900.000 de persoane care trăiesc ilegal în Marea Britanie.

Cele mai citite

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă