27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialPremieră: Un atlet cu ambele picioare amputate va concura la Campionatele Mondiale...

Premieră: Un atlet cu ambele picioare amputate va concura la Campionatele Mondiale de Atletism

Sprinterul sud-african Oscar Pistorius, care are ambele picioare amputate şi poartă proteze, s-a calificat la Campionatele Mondiale de la Daegu. Pistorius va deveni primul atlet cu picioarele amputate care va concura la Campionatele Mondiale, informează BBC News.

Sportivul în vârstă de 24 de ani va alerga în probele de 400 de metri şi de ştafetă 4×400 de metri. El s-a născut fără peronee, iar medicii i-au amputat ambele picioare când avea numai câteva luni. În prezent, sportivul poartă proteze din fibră de carbon.

Cunoscut sub numele de „Blade Runner” sau „cel mai rapid om fără picioare”, Pistorius este deţinătorul recordului mondial la 100, 200 şi 400 de metri (sport din clasa T44) în cursele de atletism.

Pistorius a întâmpinat dificultăţi pentru a participa la CM. Unele autorităţi sportive susţineau că protezele sale îi conferă un avantaj în lupta cu ceilalţi sportivi, dar până la urmă Pistorius a primit aprobarea pentru a concura.

Pistorius nu este un favorit la Campionatele Mondiale – timpul său de calificare, un record personal de 45.07 secunde, abia a fost suficient de rapid pentru a se califica la meciurile din Daegu, Coreea de Sud -, dar el este mândru că are şansa să participe la acest eveniment.

„Acesta va fi cel mai mare şi mai prestigios eveniment de profil în care am concurat şi voi avea ocazia să mă întâlnesc cu cei mai buni atleţi de pe planetă”, a declarat Pistorius.

Campionatele Mondiale vor avea loc în Coreea pe 27 august.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă