20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPremieră: o minoră de 17 ani, condamnată pentru viol în Iaşi

Premieră: o minoră de 17 ani, condamnată pentru viol în Iaşi

Tinara s-a ocupat de „organizarea” agresiunii sexuale asupra unei alte fete, o virgina de 15 ani. Agresorul folosit in aceasta manevra de razbunare, un tinar de 22 de ani, a fost la rindul sau condamnat.

Un tinar si o minora au fost pedepsiti dupa ce au fost acuzati ca au fortat o adolescenta sa intretina relatii sexuale. Mihai Daniel Sotir (22 de ani) a primit ieri o pedeapsa de doi ani si noua luni de detentie, pentru viol, in vreme ce Cecilia A. (17 ani) a fost condamnata la un an si zece luni de inchisoare, cu suspendare, pentru complicitate la viol. In ceea ce priveste condamnarea aplicata de magistrati lui Sotir, agresorul efectiv, acestia au avut in vedere, probabil, si circumstantele atenuante, pentru a-i aplica o pedeapsa mai mica decit minimum prevazut de lege in astfel de situatii, respectiv de trei ani de inchisoare.

Circumstantele atenuante care ar fi putut fi avute in vedere de catre judecatori sint imprejurari legate de fapta comisa, care diminueaza gravitatea infractiunii sau periculozitatea infractorului, savirsirea infractiunii sub stapinirea unei puternice tulburari sau emotii, determinata de o provocare din partea persoanei vatamate, produsa prin violenta, eventuale eforturi depuse de inculpat pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii ori imprejurari legate de fapta comisa, care diminueaza gravitatea infractiunii sau periculozitatea infractorului.

Violatorul de 13 ani a scapat de pedeapsa

Conform anchetatorilor, incidentul in care au fost implicati cei doi a avut loc la finele lunii mai 2008. Procurorii au stabilit ca victima, o adolescenta in virsta de 15 ani, se indrepta spre casa dupa ce fusese in vizita la rude. In zona Metalurgie, minora s-a intilnit cu mai multi tineri pe care ii cunostea, care au incercat sa o convinga sa mearga cu ei la cersit. Minora a refuzat si si-a continuat drumul catre podul de peste Bahlui din zona Tudor Vladimirescu, fiind urmata de grupul de tineri. Dupa ce a traversat spre Splai Bahlui, in zona statiei RATP, Cecilia A. le-a propus tinerilor sa coboare sub pod, ca sa doarma.

Oamenii legii au precizat ca, in clipa in care victima a refuzat, Cecilia A. a inceput sa o loveasca si sa o traga sub pod. Mihai Sotir si C.C. (13 ani) au lovit-o si ei pe fata cu picioarele si au dus-o cu forta sub pod. Procurorii au mentionat ca, acolo, Cecilia A. le-a spus celor doi sa o violeze pe minora, iar Sotir a dezbracat-o pe fata, a imobilizat-o la sol si, in timp ce alt tinar o tinea pe victima de umeri, Sotir a intretinut cu ea un raport sexual normal. Apoi, si baiatul in virsta de 13 ani a intretinut cu victima un raport sexual. Strigatele victimei au fost auzite de o patrula de politie, care i-a prins pe agresori.

Expertizele efectuate in cazul victimei au concluzionat ca aceasta a fost deflorata partial si a suferit mai multe leziuni. Minorul de 13 ani care a violat-o pe victima a fost scos de sub urmarire penala, pentru ca nu raspundea penal.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă