20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPremiera "Doamna noastra din Pascagoula"

Premiera „Doamna noastra din Pascagoula”

» Teatrul Mic prezinta astazi, de la ora 19.00, in premiera europeana, varianta romaneasca a ultimei piese duse la bun sfarsit de marele dramaturg american Tennessee Williams, "Doamna noastra din Pascagoula", in regia lui Florin Fatulescu.

Pentru spectacolul din aceasta seara, Ioana Ieronim si Rodica Fatulescu au tradus versiunea originala a piesei dramaturgului american,  "A House Not Meant to Stand". Actorii Valeria Seciu si Mircea Andreescu, fosti colegi de scoala, se intalnesc pentru prima data pe o scena profesionista, dupa ce fiecare a avut in paralel o cariera de succes (Valeria Seciu la Teatrul Mic, iar Mircea Andreescu – la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov). Impreuna vor incerca sa intruchipeze cu mult umor povestea celor doi batrani, Cornelius si Bella, care raman singuri intr-o casa plina de amintiri. Oana Albu, Radu Zetu, Avram Birau, Vitalie Bantas, Petrica Moraru sau Valentina Popa sunt ceilalti actori care completeaza distributia. Piesa ce se va juca la Teatrul Mic este considerata a fi cea mai autobiografica creatie a dramaturgului american, iar din punct de vedere teatral este foarte ofertanta pentru actori.

Cornelius stie despre averea pierduta a familiei sotiei sale si, banuind ca banii sunt ascunsi undeva in casa, urmareste, prin orice mijloace, sa intre in posesia lor. Desi batran si bolnav, Cornelius vrea banii pentru a-i investi in propria campanie electorala. Bella, in rarele momente de luciditate, neaga ca ar detine acesti bani, despre care oricum nu-si aminteste unde i-a pus. Intoarcerea fiului mai mic impreuna cu logodnica si vizitele vecinilor sunt prilejuri de a face cunostinta cu personaje care ascund sub masca jovialitatii angoase, depresii, nevroze. Desi scris in urma cu aproape 30 de ani, dialogul pare extrem de actual, conversatiile atingand teme precum criza financiara, alegerile locale, deprecierea banilor. "Williams a reusit sa redea sentimentele sale coplesitoare despre batranete si sanatate, intr-un fel in care publicul sa poata empatiza cu situatia, sau macar sa poata rade de ea", scrie Thomas Keith in prefata cartii.

"Tennessee Williams – Memorii ale unui batran crocodil"
Premiera teatrala va fi precedata si de lansarea volumului "Tennessee Williams – Memorii ale unui batran crocodil" (Editura Minerva), in traducerea Antoanetei Ralian, care va avea loc la ora 18.30, in foaierul Teatrului Mic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă