14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPrefectul Tise cheama sefii politici la "sensibilizat"

Prefectul Tise cheama sefii politici la “sensibilizat”

Prefectul clujului, Alin Tise, a anuntat ieri ca va trimite Ministerului Internelor si Reformei Administrative o situatie a judetului Cluj in care sunt reunite problemele esentiale mentionate de primari. Prefectul a mentionat, de asemenea, ca va organiza o intalnire cu liderii politici ai judetului, pentru a-i familiariza cu problemele existente in teren si pentru a-i determina sa-i sensibilizeze pe primari pentru rezolvarea acestora.
"Dupa centralizare, in comune si sate exista trei mari probleme: infrastructura si retelele de canalizare, greutatea in accesarea fondurilor europene, iar a treia ar fi lipsa locuintelor si a facilitatilor pentru sanatate", a declarat ieri Tise.
Potrivit lui, primarii oraselor nu vad o mare problema in accesarea fondurilor europene, in schimb, acestia mentioneaza problemele pe care le au cu retrocedarile.
Mai mult, prefectul a afirmat ca intentioneaza sa apeleze la liderii politici clujeni pentru a-i sensibiliza pe acestia in legatura cu problemele din teritoriu. Potrivit lui Tise, atentia liderilor politici judeteni la problemele din teritoriu ar putea determina ca acestea sa fie rezolvate mai repede decat acum.
Primarii clujeni pot pierde banii de scoli. Alin Tise a mai spus ieri ca pentru 40% din fondurile primite pentru investitiile in scoli nu exista anunturi de demarare a procedurilor de licitatie, ceea ce inseamna, potrivit declaratiilor ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, ca acesti bani ar putea fi pierduti.
"Daca pentru acesti bani nu apar anunturi de licitatie pana la inceputul scolii, ei vor fi, cel mai probabil, pierduti", a spus Tise.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă