22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialPrefectul Tise cheama sefii politici la "sensibilizat"

Prefectul Tise cheama sefii politici la “sensibilizat”

Prefectul clujului, Alin Tise, a anuntat ieri ca va trimite Ministerului Internelor si Reformei Administrative o situatie a judetului Cluj in care sunt reunite problemele esentiale mentionate de primari. Prefectul a mentionat, de asemenea, ca va organiza o intalnire cu liderii politici ai judetului, pentru a-i familiariza cu problemele existente in teren si pentru a-i determina sa-i sensibilizeze pe primari pentru rezolvarea acestora.
"Dupa centralizare, in comune si sate exista trei mari probleme: infrastructura si retelele de canalizare, greutatea in accesarea fondurilor europene, iar a treia ar fi lipsa locuintelor si a facilitatilor pentru sanatate", a declarat ieri Tise.
Potrivit lui, primarii oraselor nu vad o mare problema in accesarea fondurilor europene, in schimb, acestia mentioneaza problemele pe care le au cu retrocedarile.
Mai mult, prefectul a afirmat ca intentioneaza sa apeleze la liderii politici clujeni pentru a-i sensibiliza pe acestia in legatura cu problemele din teritoriu. Potrivit lui Tise, atentia liderilor politici judeteni la problemele din teritoriu ar putea determina ca acestea sa fie rezolvate mai repede decat acum.
Primarii clujeni pot pierde banii de scoli. Alin Tise a mai spus ieri ca pentru 40% din fondurile primite pentru investitiile in scoli nu exista anunturi de demarare a procedurilor de licitatie, ceea ce inseamna, potrivit declaratiilor ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, ca acesti bani ar putea fi pierduti.
"Daca pentru acesti bani nu apar anunturi de licitatie pana la inceputul scolii, ei vor fi, cel mai probabil, pierduti", a spus Tise.

Cele mai citite

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Italia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri pe teritoriul Rusiei. În plus, italienii spun că nu vor trimite...
Ultima oră
Pe aceeași temă